.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 21:09

Μαλαισία – 20.000.000 δολάρια για την κατασκευή σταθμών φόρτισης

Όταν σε χώρες που σέρνουν το χορό στη μικροκινητικότητα επενδύονται εκατομμύρια στην ηλεκτροκίνηση, τότε ξέρουμε πως δεν υπάρχει.. γυρισμός.

Εντάξει, μεγαλοποιούμε ίσως λίγο τα πράγματα, μιας και μιλάμε για συνολικά 10 νέους σταθμούς φόρτισης από τον πάροχο ενέργειας της Μαλαισίας, εντός όμως μόνο του 2023. Είναι προφανείς οι κινήσεις που γίνονται ειδικά στις δέουσες «αγορές», ώστε να επιτευχθεί η ενσωμάτωση των ηλεκτρικών οχημάτων στον κύριο τομέα των μεταφορών. Στην Ασία, ειδικότερα, υπήρξε ένας συντριπτικός αριθμός ηλεκτρικών δίτροχων με τη μορφή μικρών σκούτερ και μοτοσυκλετών που έχουν σχεδιαστεί κυρίως για τις καθημερινές μετακινήσεις. Η χώρα μας εντωμεταξύ, αν μη τι άλλο φυλάει τις «Θερμοπύλες» των «παπιών» και των μικρών scooter επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Με το συγκεκριμένο παράδειγμα της Tenaga Nasional Berhad (TNB) ή National Energy Limited αν προτιμάτε (ο μοναδικός πάροχος ενέργειας παρεμπιπτόντως της Μαλαισίας), βλέπουμε ένα «σημείο των καιρών». Τα περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για την κατασκευή σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων είναι πάρα πολλά χρήματα, αν αναλογιστούμε τα οικονομικά δεδομένα της χώρας αφενός, το μονοπώλιο της μιας εταιρείας αφετέρου.

Είναι όμως μια κίνηση αναγκαία ώστε οι κάτοχοι ηλεκτρικών οχημάτων της Μαλαισίας να μην έχουν ζητήματα αυτονομίας από άκρη σε άκρη του κεντρικού οδικού άξονα της χώρας. Αυτό δηλαδή που προβληματίζει και πολλούς «ηλεκτρικούς» υποψήφιους, εδώ στα μέρη μας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon