.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 12:27

H RGNT θέλει «ηλεκτρικό» ρεκόρ ταχύτητας με μοτοσυκλέτα στον πάγο

Μία νέα σουηδική μάρκα επιχειρεί ένα ακόμα publicity stunt.

Στην εποχή των κοινωνικών δικτύων, είναι παράγοντας γρήγορης(και ίσως σύντομης) επιτυχίας να κάνεις κάτι θεαματικό και να συζητηθεί το όνομα σου. Η Σουηδική εταιρεία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών RGNT θέλει να επιχειρήσει ακριβώς αυτό. Μέσα στο επόμενο διήμερο (24-25 Φεβρουαρίου), η RGNT θα προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, στον πάγο. Η απόπειρα κατάρριψης του ρεκόρ έχει την ονομασία «Project Aurora» και θα γίνει στα πλαίσια του Speed Weekend στην Arsunda της Σουηδίας, ενώ η μοτοσυκλέτα που θα τρέξει είναι μια τροποποιημένη εκδοχή της No. 1 Classic.

Την οδήγηση της μοτοσυκλέτας θα αναλάβει ο Timmy Erikkson, ενώ η μοτοσυκλέτα υπέστη σημαντικές τροποποιήσεις ώστε να μπορέσει να διαγωνιστεί για το ανάλογο ρεκόρ. Πιο συγκεκριμένα, η μπαταρία έχει αλλαγές, ενώ το λογισμικό και η δυνατότητα απόδοσης ισχύος από το μοτέρ αύξησαν την μέγιστη ισχύ από τα 21 στα 30 kW (από 28,5 σε 40,8 ίππους). Παράλληλα, η μοτοσυκλέτα θα έχει ένα πλήρες αεροδυναμικό κοστούμι, με το βάρος της να ανέρχεται σε 160 κιλά έτοιμη για οδήγηση.

Η «φάση» με το ρεπορτάζ είναι ότι η RGNT δεν αναφέρει πουθενά, ποιο ακριβώς είναι το ρεκόρ ταχύτητας στον πάγο με μοτοσυκλέτα, το οποίο σκοπεύει να σπάσει… Για την ιστορία, υπάρχει και ρεκόρ σούζας με μοτοσυκλέτα στον πάγο, το οποίο έγινε το 2015 από τον Robert Gull, επίσης στην Arsunda της Σουηδίας. Με μία μοτοσυκλέτα BMW S1000RR, o Gull την σήκωσε στην μία στα 206,09 χλμ/ώρα!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 12:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon