.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023 10:12

Peugeot Motorcycles – Εξαγοράστηκε από γερμανικό επενδυτικό όμιλο

Το 80% του δίτροχου τμήματος της Peugeot γύρισε σε ευρωπαϊκά χέρια, με τη Mahindra & Mahindra να διατηρεί το υπόλοιπο στην κατοχή της.

Με επίσημη ανακοίνωσή του, ο επενδυτικός όμιλος Mutares SE & Co. KgaA με έδρα στο Μόναχο της Γερμανίας ανακοίνωσε την απόκτηση του 80% της Peugeot Motorcycles - έναντι αντιτίμου που δεν προσδιορίζεται - από την προηγούμενη ιδιοκτήτρια, την ινδική Mahindra & Mahindra, η οποία το 2019 είχε αποκτήσει το 100% της γαλλικής εταιρείας από τον όμιλο PSA (Peugeot, Citroen, Opel, Vauxhall).

Στο νέο σχήμα της Peugeot Motorcycles η Mahidra διατηρεί το 20%, θέλοντας να έχει λόγο και συμμετοχή στη μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας, ενώ η νέα εξαγορά δεν αναμένεται να έχει επιπτώσεις στη λειτουργία της Peugeot που θα συνεχίσει να παράγει σκούτερ και μοτοσυκλέτες στη Mandeure της Γαλλίας.

Η Peugeot Motorcycles διατηρεί τη στρατηγική συνεργασία που είχε ξεκινήσει το 2006 με την κινέζικη κατασκευάστρια Jinan Qingqi Motorcycle Co.,Ltd. και χάρη στην οποία είχε στηθεί από κοινού η μονάδα παραγωγής της Mandeure.

Παράλληλα, εκτιμάται πως η παραμονή της Mahindra στο σχήμα θα διατηρήσει σε ισχύ και τη συμφωνία που είχε ανακοινωθεί πριν περίπου έναν χρόνο, βάσει της οποίας η αναγεννημένη BSA (ενταγμένη μαζί με τις Jawa και Yezdi στην Classic Legends, θυγατρική της Mahindra) θα εμπορευτεί στην Ευρώπη μέσω του δικτύου της Peugeot Motorcycles.

Με ετήσιο τζίρο της τάξης των 140 εκατομμυρίων ευρώ, η Peugeot Motorcycles έχει ξαναμπεί σε τροχιά ανάκαμψης τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας στην EICMA 2022 νέα μοντέλα σκούτερ, θερμικά και ηλεκτρικά, αλλά και την πρώτη της μοτοσυκλέτα εδώ και πολλά χρόνια, PM-01 με τετράχρονο μονοκύλινδρο κινητήρα 300 cc.

Αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο όπου η δίτροχη Peugeot δεν αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα μετά την αδρανοποίηση της ΤΕΟΜΟΤΟ από τον Όμιλο Θεοχαράκη, αν και φήμες στην αγορά ισχυρίζονται πως σύντομα θα έχουμε φρέσκιες ειδήσεις με την ανάληψη της αντιπροσώπευσής της από πολύ γνωστή ελληνική εταιρεία. Μακάρι να βγουν αληθινές τώρα που όλα δείχνουν πως η γαλλική εταιρεία επιστρέφει δυναμικά στα δίτροχα πεπραγμένα, ενώ έτσι θα μπορούσε να ανοίξει και ένας εν δυνάμει δρόμος για να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα και η BSA.

Πηγή: Mutares

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023 10:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon