.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 19:04

Suzuki – Έξοδος και από το βρετανικό πρωτάθλημα Superbike (BSB)

Η Suzuki ανακοίνωσε την απόσυρση της από το BSB, ακολουθώντας την ίδια στρατηγική που την έβγαλε και από το MotoGP.

Η σχετική ανακοίνωση της Suzuki έγινε χτες, 16 Φεβρουαρίου 2023, μια μέρα αφότου η Hawk Racing - η οποία ήταν η επίσημη συμμετοχή της Suzuki στα BSB - επιβεβαίωσε ότι χωρίζουν οι δρόμοι με την ιαπωνική μάρκα για την επερχόμενη σεζόν. Η συνεργασία της Hawk Racing με τη Suzuki ξεκίνησε το 2017 στην αρχή της τρέχουσας γενιάς του Suzuki GSX-R1000R.

Η Hawk Racing θα τρέχει πλέον με μοτοσυκλέτες της Honda (CBR1000RR-R) με τους Charlie Nesbitt και Josh Owens – μιας και με τις τρέχουσες εξελίξεις στη Suzuki δεν «αχνοφαίνεται» κάποιο νέο και πιο ανταγωνιστικό GSX-R1000R. Στη δική της ανακοίνωση, η Suzuki ανέφερε ό,τι η αποχώρηση από τα BSB ήρθε σαν επακόλουθο της «παγκόσμιας αγωνιστικής στρατηγικής» της μάρκας. Μια «στρατηγική» που παίρνει τους οικονομικούς πόρους των αγώνων και τους «ρίχνει» πιθανότατα σε νέα μοντέλα παραγωγής.

Παρά τις αγωνιστικές εξόδους της, η Suzuki θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη σε όσους χρησιμοποιούν μοτοσυκλέτες της «σε όλα τα επίπεδα» με το πρόγραμμα Race Parts, παρά την απόσυρση της επίσημης παρουσίας της από τα BSB. Εντωμεταξύ, όπως αναφέρει το visordown, αξίζει ίσως να σημειωθεί πως η ιστοσελίδα του Suzuki Race Parts Program είναι επί του παρόντος εκτός λειτουργίας.

Άβυσσος η αγωνιστική σκέψη για το μέλλον εκεί στο Hamamatsu.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon