.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2023 20:21

Ο κόσμος της μοτοσυκλέτας αποχαιρετά τον Ken Block

Η είδηση του πρόωρου χαμού του 55χρονου οδηγού αγώνων και όχι μόνο σόκαρε την παγκόσμια μηχανοκίνητη και μη κοινότητα, με γνωστούς αναβάτες να τιμούν τη μνήμη του.

Όπως είναι γνωστό, στις 2 Ιανουαρίου 2023, o Ken Block έμελλε να χάσει τη ζωή του εξαιτίας ενός δυστυχήματος με snowmobile στην περιοχή Mill Hollow στη Γιούτα. Από τα Gymkhana video και τους Hoonigans, μέχρι τις προσπάθειές του σε ράλι, ο Block ήταν γνωστός, σεβαστός και αγαπητός από φίλους και θαυμαστές σε όλες τις εκφάνσεις του κόσμου της αυτοκινητοβιομηχανίας και του μηχανοκίνητου αθλητισμού -συμπεριλαμβανομένων των δύο τροχών.

Αν και ο Block δεν αγωνιζόταν στους δύο τροχούς, ήταν λάτρης του motocross από παιδική ηλικία. Το 2021 μάλιστα, έγραψε στο Twitter ότι ήταν ενθουσιασμένος που ξαναβγήκε στη χωμάτινη πίστα που είχε στην πίσω αυλή του, αφού δεν είχε οδηγήσει εδώ και 15 χρόνια, επειδή δεν ήθελε να διακινδυνεύσει τη συμμετοχή του σε ράλι εξαιτίας ενός πιθανού τραυματισμού:

«Αποκτώ όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση οδηγώντας τη μοτοσυκλέτα μου. Οδηγούσα χωμάτινες μοτοσυκλέτες (κυρίως σε πίστες) από τα 12 μου, αλλά δεν οδήγησα για 15 χρόνια επειδή αγωνιζόμουν σε ράλι (φοβόμουν μην τραυματιστώ και δεν μπορώ να αγωνιστώ).»

Ο πρόεδρος της MX Sports Pro Racing, Davey Coombs, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ό,τι έκανε ο Ken Block στη ζωή του ήταν γνήσιο, στοχαστικό, έξυπνο και ειλικρινές. Το πάθος του για τα αθλήματα δράσης όλων των ειδών ήταν βαθύ, το ξεπερνούσε μόνο η αγάπη και το πάθος που είχε για την οικογένειά του. Οι πολλές του επιτυχίες κερδήθηκαν άξια, όπως και τα πολλά επιτεύγματά του. Ήταν αληθινός θαυμαστής του supercross και του motocross - ο Ken πέρασε κάποτε ένα καλοκαίρι ακολουθώντας την περιοδεία AMA Pro Motocross μόνο και μόνο για να μπορεί να οδηγήσει όλες τις πίστες σε μέρα ερασιτεχνών. Κάθε αναβάτης στη μάντρα πιθανότατα κοίταξε προς το μέρος του όσο και εκείνος προς αυτούς. Ήταν τόσο είδωλο όσο και πρότυπο, και απλώς ένας πραγματικά σπουδαίος άνθρωπος. Η καρδιά μας είναι με τη σύζυγό του Λούσι και τα παιδιά του Λία, Κίρα και Μίκα. Godspeed #43».

KB1.jpg

Ο κόσμος του MotoGP δεν αποτελεί εξαίρεση από το σοκ, με τον αθλητικό διευθυντή της Ducati Corse, Paolo Ciabatti, που έγραψε: «Όχι, δεν μπορώ να το πιστέψω. Αντίο Ken. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του Block. RIP @kblock43.»

Επίσης, ο Casey Stoner έγραψε: «Ένας αληθινός θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού μας άφησε πολύ σύντομα. Ο Ken Block δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος οδηγός και πρεσβευτής του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ήταν ένας πραγματικά σπουδαίος άνθρωπος. Θα μας λείψεις πολύ φίλε! Όλη μας την αγάπη στην οικογένειά σου. Αναπαύσου εν Ειρήνη»

Ακόμα, ο Miguel Oliveira έγραψε: «Σήμερα χάσαμε έναν οραματιστή, έναν σύζυγο, έναν πατέρα αλλά πάνω από όλα μια έμπνευση. Η κληρονομιά που άφησε μέσω του έργου του με τη Gymkhana ήταν υπεραρκετή για να σηματοδοτήσει γενιές και όσους αγαπούν τους κινητήρες. Αναπαύσου εν ειρήνη.»

KB2.jpg

Ίσως όμως ένα από τα πιο συγκινητικά αφιερώματα ήρθε από τον Valentino Rossi και δεν περιελάμβανε λόγια, με το Γιατρό να αναρτά στα stories του μια φωτογραφία του με τον Block και μόνο, καθώς οι δυο είχαν συνυπάρξει σε εκδηλώσεις όπως το Goodwood Festival of Speed και το ράλι της Monza το 2014.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon