.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 07:50

Honda Super Cub – Ένα ξεχωριστό ρολόι για το βασιλιά των παπιών

Η γνωστή για τα ρολόγια της Seiko και η Honda ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα ρολόι που αποδίδει φόρο τιμής στο πλέον «ιστορικό» ιαπωνικό δίκυκλο, το Super Cub.

Το Super Cub της Honda είναι πια μαζικά παραγμένη μοτοσυκλέτα στον πλανήτη, με περίπου 100 εκατομμύρια μονάδες από τότε που ξεκίνησε η παραγωγή το 1958. Ήταν διαθέσιμο με κινητήρες από 50 έως 125 cc και αναφέρεται ως η «μοτοσυκλέτα» που επανέφερε την Ιαπωνία τα πόδια της στη μεταπολεμική εποχή. Όντας ελαφρύ και απλό, δεν άργησε να γίνει το σήμα κατατεθέν της αξιοπιστίας της Honda. Για να γιορτάσουν αυτό το κατόρθωμα, η Honda και η ιαπωνική ωρολογοποιός εταιρεία Seiko συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν ένα ρολόι που γιορτάζει το σχεδιαστικό στυλ του εμβληματικού παπιού. Βασίζεται στην πλατφόρμα 5 Sports της Seiko, μια σχεδίαση που υπάρχει εδώ και περίπου 50 χρόνια.

seiko_2.jpg

Η όψη του ρολογιού έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει με αυτή του Super Cub, με τον προβολέα και τις ενδείξεις να αναπαράγονται στο επάνω μέρος του καντράν. Επίσης, το λουράκι φέρει τις λέξεις «Honda» και «Super Cub». Υπάρχουν δύο εκδόσεις του ρολογιού Seiko 5 Sports Super Cub Limited Edition, η επιλογή με κρεμ/πράσινο χρωματισμό και μια πιο σκούρα σε τόνους του μαύρου. Το καθένα περιορίζεται σε 6.000 και 5.000 μονάδες αντίστοιχα και θα συνοδεύεται από ειδικό κουτί παρουσίασης, με περιορισμένο αριθμό έκδοσης στο πίσω μέρος της γυάλινης θήκης. Το κρεμ ρολόι διατίθεται προς πώληση έναντι περίπου 400 ευρώ, ενώ η ελαφρώς πιο σπάνια μαύρη επιλογή πωλείται στα 440.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon