.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2022 10:45

Ποινική έρευνα για τον αυτόματο πιλότο της Tesla ξεκινάει η εισαγγελία στις ΗΠΑ

Έρευνες από τον Αύγουστο του 2021 διεξάγει η υπηρεσία για την Ασφάλεια των Αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ. Και το υπουργείο Μεταφορών της Καλιφόρνια επίσης ερευνά καταγγελίες για ψευδή διαφήμιση της ίδιας εταιρείας.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, αφού στις 25 Οκτωβρίου το υπουργείο Μεταφορών της Καλιφόρνια ξεκίνησε και ποινική έρευνα για τους ισχυρισμούς της Telsa ότι τα αυτοκίνητά της μπορούν να οδηγούνται χωρίς οδηγό. Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από δεκάδες ατυχήματα όπου το τιμόνι το είχε ο αυτόματος πιλότος του αυτοκινήτου. Κάποια από τα τροχαία ήταν και θανατηφόρα. Ανάμεσα σε αυτά τα θύματα ήταν και πολλοί μοτοσυκλετιστές. Από την πλευρά της η Tesla σε όλο της το επικοινωνιακό υλικό αναφέρει ότι ακόμη και στην λειτουργία Auto Pilot, ο οδηγός πρέπει να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι και ότι τα οχήματα  δεν είναι ακόμη πλήρως αυτόνομα. Γι’ αυτό το λόγο πολλοί πιστεύουν ότι τελικά θα είναι δύσκολο ίσως και αδύνατον να απαγγελθούν κατηγορίες. 
 
Δικαστικές πηγές λένε ότι πρέπει να αποδειχθεί από την εισαγγελία πως η Tesla κάνει πραγματικά παραπλανητικές δηλώσεις για τα χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης των αυτοκινήτων της. Η έρευνα συνεχίζεται και κανείς δεν ξέρει αν θα προχωρήσει σε απαγγελίες κατηγοριών ή αν τελικά θα αρχειοθετηθεί. Το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχει πρόβλημα στην ασφάλεια που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες και κάπως πρέπει να λυθεί. 
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2022 10:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon