.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 12:16

Νέα ηλεκτρική πνοή στις παλιές BMW

Η γαλλική εταιρεία Mototherapy αναλαμβάνει να δώσει ζωή στις παλιές BMW. Και μάλιστα όχι ανασκευάζοντας τον παλιό boxer, αλλά αντικαθιστώντας τον με μία ηλεκτρική μονάδα, φέρνει το σχήμα των παλιών γερμανικών μοτοσυκλετών στο μέλλον. Οι Γάλλοι μάλιστα έχουν και κίνητρο να ψάχνουν για καθαρές λύσεις για τις παλιές τους μοτοσυκλέτες, αφού στο Παρίσι οι ζώνες χαμηλών ρύπων, France’s Low Emissions Zones (ZFE), γίνοντι όλο και περισσότερες. 
Η Mototherapy έχει ήδη διασκευάσει κάποιες παλιές BMW σε ηλεκτρικές τα τελευταία χρόνια και τώρα που η ζήτηση για ηλεκτρικά ανεβαίνει, συνεχίζει ακάθεκτη. Το project εξηλεκτρισμού ονομάζεται Ride Mercury και η εταιρεία έχει προχωρήσει σε καμπάνια χρηματοδότησης, θεωρώντας ότι €300.000 μπορούν να καλύψουν τα έξοδά της, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων για το marketing. Αν όλα πάνε καλά η εταιρεία έχει στόχο να έχει το επόμενο ηλεκτρικό της κιτ μέχρι το 2025. Η μετατροπή γίνεται με μοτέρ πάνω στον πίσω τροχό που αποδίδει 10kW ή 13,4 ίππους και ροπή 66Nm. Η τελική ταχύτητα της ηλεκτρικής BMW θα είναι 108 χιλιόμετρα και το βεληνεκές της με μία φόρτιση σχεδόν 100 χιλιόμετρα. Η πλήρης φόρτιση χρειάζεται 4 ώρες. 
 retrofit-moto-bmw-hd.jpg
Η R-Series που διασκευάζονται διαθέτουν ένα ψεύτικο κιβώτιο ταχυτήτων στη θέση του κανονικού, το οποίο φιλοξενεί την μπαταρία. Το ίδιο είναι και οι κύλινδροι. Το βασικό πακέτο υπολογίζεται να κοστίζει €14.000, ενώ στα €19.500 φτάνει με επιπλέον παρεμβάσεις όπως νέα σέλα, καινούριες αναρτήσεις κ.α. 
Το πακέτο πάει αρκετά ψηλά, αλλά προφανώς θα είναι μία μοναδικά κλασική – μοντέρνα μοτοσυκλέτα. 
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 12:21

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon