.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 15:08

Norton Atlas 650. Θυσιάστηκε για τον ηλεκτρισμό

Ο επικεφαλής επικοινωνίας της Norton Christian Gladwell, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MCN αποκάλυψε γιατί αναβλήθηκαν τα σχέδια για την αναμενόμενη, κάποιοι είχαν δώσει και προκαταβολή, δικύλινδρη Norton Atlas. Δεν είναι το μέλλον, είπε και οι απανταχού fans των παλιών καλών Norton βούρκωσαν.


«Δεν πήραμε αυτή την απόφαση με ελαφρότητα, αλλά δεν είναι αυτό το μέλλον. Είναι μία πολύ καλή μοτοσυκλέτα και θα πουλούσε, αλλά το μέλλον είναι ηλεκτρικό», συνέχισε ο Gladwell.
H μοτοσυκλέτα είχε παρουσιαστεί το 2019 και ήταν μία γυμνή ρετρό μοτοσυκλέτα με τιμές 10-12 χιλιάδες λίρες Αγγλίας. Και ο Gladwell συνεχίζει «ήταν μία δύσκολη απόφαση αλλά αν θέλαμε να επενδύσουμε σε αυτή τη μεσαίου κυβισμού μοτοσυκλέτα, αυτό θα σήμαινε ότι θα διαθέταμε πόρους, χρήματα και ανθρωποώρες, ενώ ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή οι θερμικοί κινητήρες είναι… με την πλάτη στον τοίχο». Παρόλαυτά αναγνώρισε ότι αυτή η απόφαση απογοήτευσε τους οπαδούς της Norton και επιβεβαίωσε ότι θα δούμε κι άλλους θερμικούς κινητήρες από τη Norton σε παράλληλη ζωή με τους ηλεκτρικούς.

norton-atlas-650-2_.jpg

«Δεν πιστεύουμε», πρόσθεσε, «ότι οι θερμικοί κινητήρες δεν μπορούν να υπάρχουν ταυτόχρονα με τους ηλεκτρικούς. Εξάλλου δεν σχεδιάζουμε να φτιάξουμε απλά μία ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, αλλά μία εντελώς καινούρια εμπειρία στην ηλεκτρική μετακίνηση». Παραδέχτηκε ότι η Norton αντιμετωπίζει προβλήματα με το λανσάρισμα της V4CR, αφού έχει τύχει μία Δευτέρα πρωί να ανακαλύψουν ότι ο προμηθευτής από την Ταϊβάν απλά εξαφανίστηκε! Κι έπρεπε η αλυσίδα προμήθειας να στηθεί ξανά από την αρχή. «Είμαστε ανήσυχοι όπως όλοι και στόχος μας είναι να βγει το V4CR φέτος αλλά θα είναι δύσκολος δρόμος αφού υπάρχουν διάφορα γεωπολιτικά ζητήματα τα οποία μας επηρεάζουν. Τον περασμένο μήνα και ο CEO της Norton είχε δηλώσει στο MCN πως η εταιρεία εστιάζεται σε μία καινούρια σειρά μοτοσυκλετών που θα φέρει τη Norton στη νέα εποχή.

 

Πηγή: MCN

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 15:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon