.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 07:42

Husqvarna Norden 901 – Σχεδιαστική διάκριση… «Made in Japan»

Βραβείο Καλού Σχεδιασμού 2022 για το μεγάλο On/Off της Husqvarna από το Ιαπωνικό Ινστιτούτο Προώθησης Σχεδιασμού (Japan Institute of Design Promotion).

Κάθε χρόνο, το JIDP ανακοινώνει τους νικητές του Good Design Award σε διάφορες κατηγορίες, υλικές και άυλες, με την επίσημη δήλωση για το Norden 901 (του οποίου τη δοκιμή μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ) να αναφέρει εν μέρει:

«Οι Adventure μοτουσκλέτες πρέπει οπτικά να έχουν τη λειτουργία και την απόδοση για να ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις με ασφάλεια και σε εκτός δρόμου διαδρομές, αλλά και σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Το Norden 901 διατηρεί το στυλ της περιπέτειας ενώ προσφέρει μια μοντέρνα εμφάνιση που είναι η ειδικότητα μιας σκανδιναβικής μάρκας.

Χρησιμοποιώντας μια σχεδιαστική γλώσσα, επιτυγχάνει υψηλή λειτουργικότητα με μια μέθοδο διαφορετική από τη συμβατική πρόχειρη έκφραση. Η καθαρή του εμφάνιση είναι φρέσκια. Ως το πρώτο μοντέλο περιπέτειας της Husqvarna, το σώμα με τις μονότονες και κίτρινες πινελιές είναι νεανικό. Δίνει έντονη εντύπωση και εκφράζει την ενότητα της μάρκας».

Norden_901_Des_Aw_2.jpg

Ο σχεδιαστής του οίκου Kiska πίσω από τη μοτοσυκλέτα, Marcello Basilio, κατονομάστηκε με έπαινο στην επίσημη σελίδα της γκαλερί για το βραβείο Good Design 2022 για το Norden 901. Αυτό σημαίνει ότι η μοτοσυκλέτα που παρουσιάζεται στη διαδικτυακή γκαλερί GDA, θα λάβει επίσημο βραβείο και πιστοποίηση, με το ειδικό σήμα «G» να υποδεικνύει τη βραβευμένη του κατάσταση. Επιπλέον, το JIDP συνεργάζεται με μια σειρά από άλλους διεθνώς αναγνωρισμένους σχεδιαστικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

Πώς είναι το Norden 901 όσον αφορά τις πωλήσεις; Η Pierer Mobility AG, η οποία είναι η μητρική εταιρεία της Husqvarna, δεν αναλύει τις αναφορές πωλήσεών της ανά μοντέλο. Στην εξαμηνιαία έκθεσή της για το 2022, η εταιρεία σημείωσε ότι έχει πουλήσει συνολικά 34.737 μοτοσυκλέτες της Husqvarna παγκοσμίως, σε όλα τα μοντέλα. Δεν είναι ωστόσο σαφές πόσα από αυτά ήταν Norden 901.

 Norden_901_Des_Aw_3.jpg

Αυτό δείχνει μια ελαφρά αύξηση στις μοτοσυκλέτες Husqvarna που πωλήθηκαν από έτος σε έτος σε σύγκριση με το 2021, όπου 33.681 Husky βρήκαν νέους αγοραστές την ίδια χρονική περίοδο. Έτσι, παρόλο που οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου Pierer και στις τρεις μάρκες της (KTM, Husqvarna και GASGAS) είναι μειωμένες στο εξάμηνο (114.159 πωλήσεις και στις τρεις μάρκες το πρώτο εξάμηνο του 2022, σε σύγκριση με 133.858 πωλήσεις για την ίδια χρονική περίοδο το 2021), οι μειώσεις φαίνεται να είναι στην πλευρά του KTΜ, με τις Husqvarna και GASGAS να παρουσιάζουν αυξημένους αριθμούς πωλήσεων από έτος σε έτος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 07:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon