.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 12:39

R.I.P. Loretta Lynn (1932-2022) – Έφυγε η μεγάλη κυρία της μουσικής που στήριξε το αμερικανικό ΜΧ

Η πιο πολυβραβευμένη τραγουδίστρια κάντρι των ΗΠΑ διαθέτει από το 1982 έναν αγώνα ΑΜΑ ΜΧ με το όνομά της.

Για τον περισσότερο κόσμο η Loretta Lynn ήταν μια καλλιτέχνιδα-είδωλο στον χώρο της μουσικής κάντρι, με μια καριέρα που απλώνεται σε έξι δεκαετίες, μετρά μια σειρά χρυσών δίσκων, 18 βραβεία Grammy και αμέτρητες άλλες διακρίσεις που τη χρίζουν ως την πιο πολυβραβευμένη τραγουδίστρια των ΗΠΑ στο είδος της.

Για τους φίλους του Motocross ωστόσο η Lynn είχε και ένα άλλο λαμπερό αστέρι στο βιογραφικό της, καθώς από το 1982 διαθέτει το ράντζο της στο Hurricane Mills του Tennessee για τη διοργάνωση του μεγαλύτερου ετήσιου αγώνα ερασιτεχνικού ΜΧ των ΗΠΑ.

Lorettalynntop

Αρχικά ο θεσμός ονομαζόταν Loretta Lynn's Amateur Championship, ενώ πλέον ονομάζεται Monster Energy AMA Amateur National Motocross Championship και συνεχίζει να φιλοξενείται στο 25,000 στρεμμάτων Loretta Lynn’s Ranch.

Πρόκειται για έναν αγώνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Αύγουστο και απευθύνεται στους καλύτερους αναβάτες των ερασιτεχνικών κατηγοριών από όλη τη χώρα, οι οποίοι βρίσκουν εκεί μια ευκαιρία να προαχθούν στα εθνικά πρωταθλήματα των ΗΠΑ.

lorettalynn mx

Στο παρελθόν από το ράντζο της Loretta Lynn έχουν αναδειχθεί ως ερασιτέχνες πρωταθλητές σπουδαίοι αναβάτες που αργότερα έλαμψαν στο αμερικανικό και παγκόσμιο στερέωμα, όπως οι Jeremy McGrath, Travis Pastrana, Kevin Windham. Ryan Dungey, Eli Tomac, Jason Anderson, Cooper Webb, Adam Cianciarulo και πολλοί άλλοι.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο που ο αγωνιστικός κόσμος της Μοτοσυκλέτας των ΗΠΑ αποχαιρετά με μεγάλες τιμές αυτήν την τόσο ξεχωριστή προσωπικότητα της μουσικής.

Η Lynn έφυγε από τη ζωή ενώ κοιμόταν στο σπίτι της στο Hurricane Mills την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022 έχοντας συμπληρώσει τα 90 της χρόνια.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 12:47

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon