.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 08:54

Honda – Η δίτροχη ηλεκτρική επέλαση ξεκινάει από την Ινδία και με... scooter

Η Ινδία ομολογουμένως φημίζεται για το δίτροχο κυκλοφοριακό χάος των δρόμων της που χαρακτηρίζεται από θάλασσες λογής-λογής scooter και μοτοποδηλάτων. Το πλέον πρόσφορο αγοραστικά δηλαδή έδαφος για τα ηλεκτρικά πλάνα των Ιαπώνων.

Στο ινδικό περιοδικό Car and Bike, ο Atsushi Ogata, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Honda Motorcycles και Scooters της Ινδίας, τόνισε ότι η εταιρεία έχει σχέδια να κυκλοφορήσει οχήματα όπως ηλεκτρικό ποδήλατο, ηλεκτρικό μοτοποδήλατο και ηλεκτρικό scooter.
Πιο συγκεκριμένα, η Honda βλέπει τις μεγαλύτερες δυνατότητες στον τομέα των ηλεκτρικών μοτοποδηλάτων, που όταν μεταφράζεται σε κινητήρες εσωτερικής καύσης, ισοδυναμεί με τη γκάμα των commuter στα 100-125 κ.εκ. Στην πραγματικότητα, η έκθεση του Car and Bike αναφέρει ότι η Honda σχεδιάζει να λανσάρει ένα ηλεκτρικό μοτοποδήλατο στην ινδική αγορά ήδη από τον Απρίλιο του 2023.

Κάτι αναμενόμενο καθώς η Honda είχε μεγάλα σχέδια για την ινδική αγορά όσον αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία έχουν αρχίσει να πραγματοποιούνται. Περιττό να πούμε ότι εάν η Honda κυκλοφορήσει ένα ηλεκτρικό scooter σε προσιτή τιμή και με εντυπωσιακές προδιαγραφές, πολλά αντίστοιχα scooter θα έχουν σίγουρα σκληρό ανταγωνισμό.

Τούτου λεχθέντος, η Honda κατά τα ινδικά λεγόμενα έχει επίσης μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στα σκαριά, την οποία ελπίζει να κυκλοφορήσει μετά το επερχόμενο ηλεκτρικό της scooter. Ομοίως, στην Κίνα, η Honda κυκλοφόρησε προηγουμένως το ηλεκτρικό σκούτερ U-GO, ίσως το συγκεκριμένο μοντέλο της Ινδίας να έχει ένα ή δύο κοινά σημεία με αυτό.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon