.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 09:54

Jedi FR750 – Νεορετρό παλμός made in China

Η Κίνα μπορεί να ξεκίνησε σαν ένα «φωτοτυπικό των πάντων, ωστόσο σταδιακά εξελίσσεται σε αυτόνομη και πρωτοπόρο τεχνολογικά δύναμη, με τις μοτοσυκλέτες της να μη λείπουν από το πακέτο.

Μια τέτοια κινεζική μοτοσυκλέτα είναι η FR750, με νεορετρό γυμνή αισθητική, φορτωμένη με εξαρτήματα και χαρακτηριστικά υψηλών προδιαγραφών που την καθιστούν αρκετά ικανή να κοιτάξει κατάματα ίσως μοντέλα όπως το Yamaha XSR700. Εν αρχή ο σχεδιασμός που δεν αποτελεί πια απομίμηση, με τον εξάγωνο προβολέα να ξεχωρίζει.

jedfr2.jpg

Μεγάλοι όγκοι συνιστούν τα καλύμματα ψυγείου και ένα μεγάλο ρεζερβουάρ καυσίμου -με χωρητικότητα 18 λίτρων- το οποίο φιλοξενεί επίσης τα φλας, μια αντισυμβατική αλλά μάλλον συμπαθητική θέση. Τέλος, το σχέδιο συνδυάζεται μέσω του τμήματος της ουράς που φέρνει κάτι σε flat track. Ακόμα, η Jedi εξόπλισε το FR750 με έγχρωμο ταμπλό οργάνων LCD (με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες), ανάφλεξη χωρίς κλειδί, άπαντα φώτα LED και ABS δύο καναλιών.

jedfr1.jpg

Εντός, συναντάμε έναν δικύλινδρο κινητήρα 730 κυβικών εκατοστών που αποδίδει 80 ίππους και 67 Nm ροπής. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό είναι αρκετό για μια αξιοσέβαστη τελική ταχύτητα της τάξεως των 218 χλμ/ώρα. Στα του εξοπλισμού, το FR750 διαθέτει περιμετρικό πλαίσιο πάνω στο οποίο βλέπουμε τα ανεστραμμένα μπροστινά της KYB. Εν τω μεταξύ, το υλικό πέδησης περιλαμβάνει διπλούς δίσκους μπροστά που «δαγκώνονται» με δαγκάνες της Brembo. Τέλος, οι τροχοί των17 ιντσών φορούν τα Pirelli Angel GT ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης.

jedfr3.jpg

Το Jedi FR750 πωλείται στα 43.800 Yuan εκεί στα βάθη (;) της Κίνας, που αντιστοιχεί σε περίπου 6.500 ευρώ. Το να το δούμε στα μέρη μας όπως και το αδελφάκι του Vision K750, είναι μάλλον απίθανο, ωστόσο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα ακόμα ικανό κινέζικο προϊόν γεμάτο με αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά που δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση της Κίνας για διαφοροποίηση πια και όχι απλά αντιγραφή.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon