.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 15:38

Ήρθαν οι επενδυτές για την Ultraviolette Automotive

Πρόκειται για μία ινδική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών μοτοσυκλετών. Όπως μπορεί κανείς να δει και στη φωτογραφία, πρόκειται για μοτοσυκλέτες που το σχήμα τους μοιάζει να είναι βγαλμένο από τα κόμικς επιστημονικής φαντασίας που διαβάζαμε μικροί. 

Η Automotive Ultraviolette μπαίνει πλέον κάτω από τα φτερά της οικογένειας Agnelli. Στην Exor Capital μέσω της οποίας γίνεται η επένδυση ανήκει μεγάλο μέρος των μετοχών των μεγάλων ευρωπαϊκών αλλά και αμερικάνικών κατασκευαστών αυτοκινήτων, αλλά και η Γιουβέντους. 
 
Η Exor σκοπεύει να επενδύσει  10  εκατομμύρια ευρώ στην ινδική εταιρεία. Η επένδυση συμπέφτει με το λανσάρισμα του νέου μοντέλου της εταιρείας F77. Με τα χρήματα αυτά η Ultraviolette Automotive θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και θα επεκταθεί στις διεθνείς αγορές.
 
Εξάλλου η ινδική εταιρεία  σκοπεύει να αποκομίσει οφέλη και από την τεχνογνωσία της Exor η οποία συνεργάζεται με εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, όπως η Ferrari. Όπως φαίνεται υπάρχουν κι άλλοι που έχουν πιστέψει στο ηλεκτρικό όραμα της ινδικής εταιρείας όπως η TVS Motor. Μάλιστα η Exor επένδυσε 70 εκατομμύρια το 2021 στην TVS MOTOR, μέσω της TVS  Supply, θυγατρικής της TVS Motors.
 
Οι ιδρυτές της Ultraviolette Automotive, Narayan Submaniam και Niraj Rajmohan θέλουν να εφαρμόσουν το όραμά τους πάνω στο  καινούριο μοντέλο τους, την F77. Θέλουν μία ηλεκτρική μοτοσυκλέτα η οποία θα αντικατοπτρίζει το μέλλον και στον σχεδιασμό της, θα υιοθετεί όλες τις νέες τεχνολογίες και τέλος θα πρέπει να έχει προσιτή τιμή. οι πληροφορίες από την εταιρεία λένε ότι θα έχει αυτονομία 150  χιλιόμετρα, τελική 140 κι επιτάχυνση από στάση 2,9 δευτερόλεπτα για τα 60 χιλιόμετρα ανά ώρα. Στην Ινδία αναμένεται να κοστίζει €4.000.
 
Φυσικά αυτή η τιμή δεν πρόκειται να έχει σχέση με την τιμή της μοτοσυκλέτας στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά όπως και να έχει προϊδεάζει για την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική και ταυτόχρονα οικονομικά εφικτή μοτοσυκλέτα. Η Ultraviolette Automotive υποστηρίζει ότι έχει ήδη 65.000 προπαραγγελίες.
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 13:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon