.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022 11:04

Elettracker - Ένα e-bike από το -πολύ- μακρινό παρελθόν

Το Elettracker είναι μια σύγχρονη μηχανή που αντλεί σχεδιαστικά στοιχεία από περασμένες εποχές.

Ο Giacomo Galbiati είναι ο άνθρωπος πίσω από τη GDesign και έχει εργαστεί στο παρελθόν για τη Moto Guzzi. Η πιο πρόσφατη δημιουργία του στοχεύει να εγκαταλείψει τη σφαίρα των παραδοσιακών μοτοσυκλετών και να εισέλθει στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, αλλά με μια ανατροπή. Ο Giacomo επέλεξε να βασίσει το σχέδιο του Elettracker σε ένα.. ποδήλατο και όχι σε μια μοτοσυκλέτα. Αυτό είναι εμφανές στο πλαίσιο και ακόμη περισσότερο στην παρουσία των πεταλιών. Είναι προφανές ότι το όλο project κατασκευάστηκε με γνώμονα την εικόνα και όχι τη λειτουργικότητα, καθώς δεν έχει τη μορφή ενός συμβατικού ποδηλάτου αλλά μάλλον ενός hipster cruiser. Ο Giacomo ισχυρίζεται ότι το Elettracker επηρεάστηκε από τα γνωστά board trackers που παρήγαγαν η Indian και η Harley-Davidson όταν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά πριν από περισσότερο από έναν αιώνα.

ελετρ2.jpg

Ξεκάθαρα, το πιο ωραίο στοιχείο του Elettracker είναι ο τρόπος με τον οποίο οι μπαταρίες έχουν τοποθετηθεί ώστε να μοιάζουν με κινητήρα V-Twin. Αν και αυτό μπορεί σίγουρα να φαίνεται ωραίο, παρέχει επίσης μια αξιοπρεπή ποσότητα ενέργειας. Συνολικά, ο ηλεκτροκινητήρας της μοτοσυκλέτας έχει μέγιστη ισχύ 2,5 κιλοβάτ, που μεταφράζεται σε περίπου 3,4 ίππους, όσο είναι βασικά και ένα e-bike. Το πακέτο μπαταριών τύπου V-Twin έχει ονομαστική τάση 72 βολτ και επιτρέπει αυτονομία περίπου 40 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση. Εντωμεταξύ, το σύστημα μετάδοσης υποστηρίζεται ότι μπορεί να δώσει στο Elettracker τελικές κοντά στα 100χλμ/ώρα!

Σχεδιαστικά, ξεχωρίζει η μίνιμαλ ουρά με τη δερμάτινη σέλα. Στο μπροστινό μέρος συναντάμε ένα πιρούνι με ελατήρια επίσης σε ρετρό στυλ που πιθανότατα δεν θα περνάει καλά στην όποια ανωμαλία του δρόμου. Άλλες πινελιές περιλαμβάνουν τιμόνι καλυμμένο με καφέ δέρμα, με όλα τα καλώδια που σχετίζονται με τα ηλεκτρονικά και μηχανικά εξαρτήματα του ποδηλάτου έχουν κρυφτεί μέσα στο πλαίσιο, διατηρώντας την κατασκευή πολύ καθαρή. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το Elettracker δεν χάνει τη σύγχρονη τεχνολογία και διαθέτει συνδεσιμότητα Bluetooth και μια αποκλειστική εφαρμογή για κινητά.

ελετρ3.jpg

Τέλος, επειδή το Elettracker είναι ικανό να πιάνει ταχύτητες… ακατάλληλες για αυτό που είναι, διαθέτει και σταμπιλιζατέρ τιμονιού για να διατηρεί το μπροστινό μέρος σταθερό. Οι τροχοί είναι 26 ιντσών με την πέδηση να αναλαμβάνουν εμπρός και πίσω δισκόφρενα – ποδηλάτου πάντα, με το συνολικό βάρος αυτού του ιδιαίτερου e-bike να είναι κάτω από τα 50 κιλά. Ενδιαφέρον, ε;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon