.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 08:34

Suzuka 8h – Μυστήριο με την κατάσταση της υγείας του Gino Rea

Κατά τις δοκιμές του εφετινού 8ωρου αγώνα αντοχής στη Suzuka, o αναβάτης της FCC TSR Honda σημείωσε άσχημη πτώση, με τις πληροφορίες για την υγεία του να ρέουν με το σταγονόμετρο.

Η ανακοίνωση της ιαπωνικής αστυνομίας - όπως αυτή μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo - αναφέρει πως ο βρετανός αναβάτης έπεσε στις δοκιμές του Σαββάτου, τραυματίστηκε σοβαρά και έπεσε σε κώμα.

Σύμφωνα με τον διεθνή τύπο, κάποια αστοχία ίσως στο σύστημα πέδησης, οδήγησε τον Rea με πολλά χιλιόμετρα πάνω σε ένα τοίχο, διαλύοντας τη μοτοσυκλέτα του και τραυματίζοντας τον σοβαρά σε κεφάλι και στήθος. Από τη σύγκρουση δεν τραυματίστηκαν προσωπικό της πίστας ή θεατές, ωστόσο όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα η κατάσταση του Rea είναι κρίσιμη με το κράνος του να φημολογείται πως έχει διαλυθεί.

Αμέσως μετά το ατύχημα, ο άτυχος αναβάτης μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ελικόπτερο στο κοντινότερο νοσοκομείο και έκτοτε ισχύει σιγή ασυρμάτου από διοργάνωση και ομάδα.

Οι οιωνοί πάντως είναι δυσάρεστοι, μιας και στο ίδιο σημείο της πίστας που έπεσε ο Rea είχε χάσει τη ζωή του το 2003 ο Daijiro Kato, κατά τη διάρκεια αγώνα MotoGP. Ένα συμβάν που ήταν και η αιτία της αφαίρεσης της πίστας από το ημερολόγιο των αγώνων λόγω αμφιβολιών ως προς την ασφάλεια.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon