.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 12:34

Gov.gr Wallet – Εκατοντάδες χιλιάδες ψηφιακά διπλώματα και ταυτότητες στις πρώτες 2 μέρες

Η εφαρμογή για τηλέφωνα ενεργοποιήθηκε στις 28 Ιουλίου και σε δύο μέρες κατεβάστηκαν 128,853 ψηφιακά αντίγραφα των επίσημων εγγράφων.

Η εξαγγελθείσα εφαρμογή Gov.gr Wallet, που επιτρέπει τη χρήση ψηφιακών αντιγράφων για την αστυνομική ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης, ανέβηκε στις 26 Ιουλίου στα Google Play (Android) και App Store (iOS), ωστόσο δεν ήταν σε λειτουργία ως δύο μέρες αργότερα.

Η ανάπτυξή της προβλέπει αρχικά το άνοιγμα για όλα τα ΑΦΜ που λήγουν στον ίδιο αριθμό, με έναν να ενεργοποιείται κάθε μέρα – ώστε να αποφευχθεί μια πλημμύρα αιτήσεων τις πρώτες μέρες – παρόλα αυτά τα νούμερα είναι αρκετά μεγάλα: 73,306 ψηφιακές ταυτότητες και 55,547 διπλώματα κατεβάστηκαν ως ψηφιακά αντίγραφα ως τώρα.

Προς το παρόν η διαδικασία είναι ενεργή για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2 και κάθε μέρα θα διευρύνεται με το επόμενο ψηφίο.

Θυμίζουμε πως τα νέα ψηφιακά δελτία ταυτότητας και της άδειας οδήγησης είναι ψηφιακά έγγραφα που εκδίδονται μέσω του gov.gr και είναι πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα έγγραφα, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας. Δεν αποτελούν ωστόσο διεθνή ταξιδιωτικά έγγραφα.

Διαβάστε περισσότερα στον αναλυτικό οδηγό που δημοσιεύτηκε από την κυβέρνηση, εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon