.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 19:15

Ryvid Anthem – Ηλεκτρικό και διαστημικά εκκεντρικό

Μια εταιρεία από το Irvine της California έρχεται με μια ενδιαφέρουσα πρόταση που ξεχωρίζει κυρίως για βαθμό ρυθμίσεων αλλά και για τη.. μικρή της μπαταρίας.

Το επονομαζόμενο Anthem λοιπόν, είναι μια μοτοσυκλέτα δεν θα περάσει απαρατήρητη αρχικά λόγω του design της. Εντός, συναντάμε ένα πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι, πάνω στο οποίο «φωλιάζει» και η αφαιρούμενη μπαταρία.

anth2.jpg

Το εύρος ρυθμίσεων της εργονομίας του Anthem είναι σίγουρα το δυνατό του χαρτί, με το ύψος της σέλας να μπορεί να αυξομειωθεί κατά 10 εκατοστά. Οπωσδήποτε οι σχεδιαστές της Ryvid δεν ανακάλυψαν την Αμερική με το συγκεκριμένο σύστημα, ωστόσο αυτής της μορφής η παραμετροποίηση, δεν είναι και ό,τι πιο σύνηθες.

anth4.jpg

Ρυθμιζόμενες είναι αμφότερες οι αναρτήσεις, ενώ εναλλάξιμη είναι και η τελική μετάδοση, είτε με σκοπό τη σβελτάδα μες την πόλη, είτε για πιο ανοικτές ταχύτητες. Μη φανταστείτε βέβαια πως θα πάτε και τόσο μακριά, μιας και η 4.3kWh μπαταρία δίνει –βέλτιστα και θεωρητικά- αυτονομία περί τα 125χλμ στο Eco mode και περίπου 85χλμ στο Sport, κατά το οποίο παρεπιπτόντως απενεργοποιείται και η ανάκτηση ενέργειας από το φρενάρισμα.

anth3.jpg

Στο κομμάτι των επιδόσεων, ο ηλεκτροκινητήρας προσφέρει ροπή της τάξης των 72Nm, τα οποία με τη σειρά τους χαρίζουν μια σχετικά άμεση άφιξη στην τελική ταχύτητα των 125 χλμ/ώρα. Όχι και άσχημα για την 109 κιλών μοτοσυκλέτα.

Η διάθεση του Anthem (για το οποίο μπορείτε να τα μάθετε όλα πατώντας εδώ) στην αγορά αναμένεται για το καλοκαίρι του 2023, με κόστος 7.800 δολαρίων και με τις κρατήσεις να ανοίγουν στις 14 Αυγούστου. Όλα αυτά στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τον υπόλοιπο πλανήτη να επιβαρύνεται με 500 δολάρια για τα μεταφορικά. Η εκκεντρικότητα άλλωστε πάντα κοστίζει κατιτίς παραπάνω.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 12:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon