.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022 09:15

Felo FW03 – Το μικρό αδερφάκι του FW06

Η Felo είναι μια εταιρεία που συνδέεται με την Kymco και μας έχει δείξει στο πρόσφατο παρελθόν καινοτόμα δείγματα γραφής. Πλέον η οικογένεια μεγαλώνει προς τα κάτω.

Αρχικά, αξίζει να θυμηθούμε το FW06, ένα ηλεκτρικό scooter του οποίου η έκδοση απαντάται ως F9. Μεγάλο του ατού όχι μόνο η ηλεκτροκίνηση, αλλά και το γεγονός πως αποτελεί το πρώτο ηλεκτρικό scooter με κιβώτιο ταχυτήτων.

fw3d.jpg

Και τώρα ας περάσουμε στο Βενιαμίν της οικογένειας, το Felo FW03. Από τον ηλεκτροκινητήρα των 4Kw «καλπάζουν» 5,3 ίπποι και σχεδόν 20Nm ροπής, οι οποίοι τρέφονται από τη μπαταρία λιθίου των 48v και των 30ah.

 

Για την πλήρη φόρτιση της χρειάζεται 6 με 8 ώρες και συνοδεύεται από 5ετή εγγύηση, ενώ η αυτονομία ποικίλει ανάλογα την έκδοση. Η «δρόμου» έχει αυτονομία περί τα 120χλμ με τελική ταχύτητα 50χλμ/ώρα, ενώ η αντίστοιχη «off-road» θα διανύσει 100χλμ μέχρι να ξαναχρειαστεί φόρτιση και με την τελική –παραδόξως- στα 80χλμ/ώρα.

fw3c.jpg

Στα του εξοπλισμού, έχουμε 12’’ στον εμπρός τροχό και 10’’ στον πίσω, με αξιοπερίεργα να είναι τα τρακτερωτά λάστιχα (με διαστάσεις 100/90 και 130/90, εμπρός και πίσω, αντίστοιχα). Δυο συνδυαζόμενα δισκόφρενα εκατέρωθεν μπρος-πίσω αναλαμβάνουν την ακινητοποίηση του, χωρίς να ξέρουμε κάποια παραπάνω πληροφορία. Όλοι οι φωτισμοί είναι Led και στη θέση του κοντέρ συναντάμε μια οθόνη 5’’ που συνδέεται και με smartphone μέσω σχετικής εφαρμογής.

fw3e.jpg

Δυστυχώς, το μικρό Felo παραμένει προς το παρόν κάτοικος Κίνας και είναι άγνωστο το αν η Kymco το περιλάβει όπως συνέβη με το μεγαλύτερο αδερφό του ή αν θα έρθει στα μέρη μας.

Αυθαίρετα πάντως και βάση ισοτιμίας, αν το Felo FW03 υπήρχε εδώ, θα κοστολογούνταν περίπου στις 2.300 ευρώ για την ασφάλτινη και 2.800 ευρώ για τη χωμάτινη έκδοση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022 00:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon