.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 12:00

Felo FW06 – Παρουσιάστηκε στην Κίνα το alter ego του ηλεκτρικού KYMCO F9

Το πρώτο ηλεκτρικό σκούτερ με κιβώτιο ταχυτήτων έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα, ανοίγοντας τον δρόμο και για την ανάλογη πρόταση με το έμβλημα της KYMCO.

Τον περασμένο Νοέμβριο η KYMCO παρουσίασε το ηλεκτρικό πρωτότυπο σκούτερ F9, εισάγοντας μια εξαιρετικά σημαντική καιτονομία: αυτό μέλλει να γίνει το πρώτο σκούτερ παραγωγής με κιβώτιο δύο σχέσεων!

Ήδη από τότε είχαμε εντοπίσει την πολύ στενή του σχέση με το Κινέζικο Felo FW06, το οποίο επίσης εμφανίστηκε την ίδια περίοδο ως πρωτότυπο και φυσικά αυτό δεν ήταν τυχαίο, αφού το καινοτόμο αυτό σκούτερ εξελίχθηκε από τη συνεργασία των δύο εταιρειών.

Τώρα η Felo παρουσίασε το FW06 στην έκδοση παραγωγής του, αποκαλύπτοντας πως θα διετίθεται σε δύο εκδόσεις που διαφέρουν στο μέγεθος της μπαταρίας που τα τροφοδοτεί.

Έτσι έχουμε τη βασική έκδοση, GL, με μπαταρία ιόντων λιθίου 96 V/44 Ah και αυτονομία 110 χιλιομέτρων, ενώ η έκδοση DX φορά μια μεγαλύτερη μπαταρία 96 V/51 Ah που ανεβάζει το βεληνεκές δράσης του με μια φόρτιση στα 140 χιλιόμετρα.

Ο κατασκευαsτής δηλώνει πως αμφότερες οι μπαταρίες έχουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον 1,200 κύκλους φόρτισης, πριν η χωρητικότητά τους πέσει περίπου στο 80% της αρχικής. Ο χρόνος πλήρους φόρτισης κυμαίνεται από 4 ως 6 ώρες σε κοινή οικιακή παροχή, ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας.

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα του μετρά κατά μέσο όρο 8 hp και κορυφώνεται στους 13.4 hp, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει στα 3.1 kgm. Η τελική ταχύτητα και για τις δύο εκδόσεις φτάνει στα 110 km/h.

Κυλά σε τροχούς 14 ιντσών με λάστιχα 110/80-14 μπροστά και 140/70-14 πίσω, ενώ ζυγίζει 107 κιλά έτοιμο για τον δρόμο.

Φυσικά το σημείο αιχμής είναι το κιβώτιο δύο σχέσεων, με την κοντύτερη σχέση να χρησιμοποιείται στην πόλη για πιο άμεση απόκριση στο γκάζι και περισσότερη ευελιξία, ενώ η δεύτερη σχέση είναι μακρύτερη και έρχεται να προσαρμόσει την απόδοση σε κίνηση στον ανοικτό δρόμο.

Παράλληλα, στο αριστερό άκρο του τιμονιού υπάρχει ένα κουμπί με την ένδειξη S, το οποίο λειτουργεί ως στιγμαία τόνωση της ισχύος για να διευκολύνει μια προσπέραση.

Στην Κίνα η Felo ανακοίνωσε τις λιανικές τιμές των δύο εκδόσεων του FW06, με το GL να κοστίζει περίπου €3,500 και το DX €3,700 (βάσει ισοτιμίας 18/6/2021).

Η έλευσή του στις Ευρωπαϊκές αγορές δεν είναι ακόμη καθορισμένη, ωστόσο θεωρείται εξαιρετικά πιθανό πως η KYMCO θα το εισάγει και προς δυσμάς, σε τιμή που προς το παρόν παραμένει τόσο άγνωστη όσο και ο χρονικός ορίζοντας της ενδεχόμενης άφιξής του.

Δείτε το FW06 στην επίσημη ιστοσελίδα της Felo

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon