.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 11:43

Langen 250 2T – Μοναδικό, συλλεκτικό, απίθανο

Δίχρονο 250 με 75 ίππους από έναν Ιταλικής σχεδίασης και κατασκευής V2 σε μια Αγγλική ρετρό κατασκευή.

Το 2017 η έκθεση EICMA στο Μιλάνο φιλοξένησε το παγκόσμιο ντεμπούτο της Vins Motors και του απίθανου Duecinquanta με έναν ολοκαίνουργιο δίχρονο V2 κινητήρα δικής της κατασκευής σε ένα πλαίσιο-κοστούμι από ανθρακόνημα.

Η ξεχωριστή αυτή μοτοσυκλέτα επέστρεψε και το 2019 στην EICMA, με πλάνα για ηλεκτρική έκδοση, αλλά και μια νέα Competizione εναλλακτική. Κάπου εκεί ένας κύριος από την Αγγλία βρήκε αυτό που έψαχνε.

Ο Christofer Ratcliffe ήταν αρχισχεδιαστής και μηχανικός της CCM, είχε ωστόσο στο μυαλό του πάντα μια αγάπη για τους δίχρονους κινητήρες και οραματιζόνταν μια μέρα να φτιάξει τη μοτοσυκλέτα που θα ήθελε να έχει. Στον κινητήρα της Vins βρήκε αυτό που ζητούσε: μηχανολογική απλότητα σε ένα δίχρονο πακέτο με την απόδοση που πρέπει.

Έστησε τη δική του εταιρεία, Langen Motorcycles, στα περίχωρα του Μάντσεστερ και εξασφάλισε το μοτέρ αυτό για να εξελίξει ένα νέο πλαίσιο, εντελώς διαφορετικό από το σπορ ανθρακόνημα της Vins.

Το αποτέλεσμα είναι ένα αλουμινένιο χωροδικτύωμα με αλουμινένιο ψαλίδι, τα οποία μπορούν να παραγγελθούν με γεωμετρία και εργονομία προσαρμοσμένη στα θέλω του πελάτη.

Τα περιφερειακά της μοτοσυκλέτας ξεχωρίζουν από πασίγνωστα λογότυπα: Ohlins RWU 43mm μπροστά, K-Tech Razor Piggyback πίσω, ακτινικές δαγκάνες της Αγγλικής Hel σε δισκόπλακες Brembo και αποκλειστική χρήση ανθρακονήματος για όλα τα υπόλοιπα μέρη της μοτοσυκλέτας, συμπεριλαμβανομένου και του ρεζερβουάρ.

Τα δε φιλέτα στον διάκοσμο του Langen 250 δεν είναι απλώς στο χρώμα χρυσά, μα έχουν δημιουργηθεί με χρυσό 24 καρατίων!

Με ηλεκτρονικό ψεκασμό που εξελίχθηκε αποκλειστικά από τη Langen, ο V2 90 μοιρών από τη Μόντενα με τον αντίστροφα περιστρεφόμενο στρόφαλο αποδίδει 75 hp στις 11,7000 rpm και 4.6 kgm επίσης στις 11,700 rpm, για τα 114 κιλά της μοτοσυκλέτας.

Το ωραιότερο ίσως σημείο του Langen 250 δεν είναι κάτι που φαίνεται, μα αυτό που λείπει: ηλεκτρονικά. Η δίχρονη Αγγλία μας έρχεται νέτη-σκέτη, όπως πρέπει, χωρίς 10 συστήματα που τελειώνουν σε control. Απλή, λιτή και αγριεμένη.

Υπάρχουν μόνο δύο προβλήματα. Πρώτον, θα κατασκευαστεί σε 100 κομμάτια μόνο και, δεύτερον, καθένα από αυτά θα κοστίζει 28,000 λίρες Αγγλίας συν ΦΠΑ, δηλαδή περίπου €32,500 (ισοτιμία 16/6/2021) συν τον φόρο.

Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Langen Motorcycles

Αν θέλετε να προπαραγγείλετε ένα, μια προκαταβολή χιλίων λιρών κρατά μια θέση στη γραμμή παραγωγής, πηγαίνοντας εδώ.

Στο μεταξύ, απολεύστε το στο δυναμόμετρο στο βίντεο που ακολουθεί, με τον ήχο δυνατά κατά προτίμηση. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 11:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon