.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 17:18

Η Norton ανακοινώνει πρόγραμμα ηλεκτρικών μοτοσυκλετών

Το σχέδιο Zero Emission Norton ξεκινά με τη βοήθεια κρατικής επιχορήγησης στην Αγγλία.

Μπορεί η επιστροφή της Norton Motorcycles να αντιμετώπισε θανάσιμο κίνδυνο, αλλά πλέον με την πλάτη της νέας της ιδιοκτήτριας, TVS Motor Company, το μέλλον αρχίζει να φαίνεται ξανά ηλιόλουστο.

Η αρχή έγινε με τη νέα superbike V4SV, έπεται η strreetfighter V4CR και, ελπίζουμε σύντομα, και η σειρά των δικύλινδρων Atlas 650, Nomad και Ranger.

Παράλληλα όμως οι Ινδοί ιδιοκτήτες βλέπουν και λίγο πιο βαθειά στο μέλλον, εκεί όπου καραδοκεί ένας ηλεκτροκίνητος κόσμος. Η Norton ανακοίνωσε λοιπόν πως εξασφάλισε χρηματοδότηση από το αγγλικό κέντρο Advanced Propulsion Centre (APC), με την οποία θα ξεκινήσει το σχέδιο Zero Emission Norton.

Βάσει αυτού, η Norton σκοπεύει να δημιουργήσει μια σειρά ηλεκτρικών μοτοσυκλετών και έχει ήδη συγκεντρώσει μια εντυπωσιακή λίστα συνεργατών: Delta Cosworth, HiSpeed Limited, Formaplex Technologies, M&I Materials, INDRA, ενώ ακαδημαϊκός συνεργάτης της θα είναι το Πανεπιστήμιο του Warwick.

Κάθε συνεργάτης εκ των προαναφερθέντων θα αναλάβει έναν συγκεκριμένο ρόλο που εμπίπτει στον τομέα ειδικότητάς του, έτσι η Delta Cosworth θα σχεδιάσει τις μπαταρίες, η HiSpeed Limited τους ηλεκτροκινητήρες, η Formaplex Technologies φέρνει στο τραπέζι τη γνώση της στην κατασκευή συνθετικών υλικών, η M&I Materials τις εφαρμογές υγρόψυξης, η INDRA την τεχνολογία φόρτισης, ενώ η πανεπιστημιακή συνδρομή θα αφορά τους τομείς της τεχνολογίας μπαταριών, την ανάπτυξη ψηφιακών μοντέλων και την ανάπτυξη λογισμικού.

Πηγή: Norton

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon