.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 09:23

Honda Striemo, νέο πατίνι, και ηλεκτρική μικροκινητικότητα

Η Honda Motor Co., Ltd. ανακοίνωσε την ίδρυση της Striemo Inc., του δεύτερου επιχειρηματικού εγχειρήματος που προέρχεται από το IGNITION, το νέο πρόγραμμα δημιουργίας επιχειρήσεων της Honda.

Η Striemo Inc. έχει αναπτύξει ένα προϊόν ηλεκτρικής μικροκινητικότητας για ένα άτομο, τρίτροχο, το οποίο ονομάζεται επίσης «Striemo», το οποίο διαθέτει έναν πρωτότυπο μηχανισμό υποβοήθησης ισορροπίας που επιτρέπει τη σταθερή οδήγηση με λιγότερες πιθανότητες πτώσης σε όλο το εύρος ταχυτήτων. Το Striemo έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους και στην Ευρώπη το 2023.

Πρώτος καρπός της νέας εταιρίας είναι το Striemo, ένα ''έξυπνο'' τρίτροχο ηλεκτρικό πατίνι που επιτρέπει τη σταθερή οδήγηση με λιγότερες πιθανότητες πτώσης σε όλο το εύρος ταχύτητάς του, από το αργό περπάτημα έως την ταχύτητα ποδηλάτου, διαθέτοντας μια δομή που διευκολύνει τον χρήστη να διατηρεί την ισορροπία αυθόρμητα. Αυτή η μοναδική δομή υλοποιήθηκε μέσω ακριβούς σχεδιασμού όπου η ισορροπία του κέντρου βάρους υπολογίζεται με βάση το ένα δέκατο του χιλιοστού και έναν πρωτότυπο μηχανισμό υποβοήθησης ισορροπίας που αναπτύχθηκε για το Striemo.

Με δύο τροχούς στο πίσω μέρος, φαρδιά μαρσπιέ στο μέσον, και έναν μηχανισμό ο οποίος καταλαβαίνει πότε το πατίνι στέκεται κάθετα, μπορεί μόνο του να διατηρεί την ισορροπία του, να ''σπάει'' όταν χρειάζεται να πλαγιάσει, να περνάει λακκούβες χωρίς να επηρεάζεται ο αναβάτης.

Όπως δήλωσε ο Yotaro Mori, συνιδρυτής & CEO της Striemo Inc: «Ένας από τους διασκεδαστικούς παράγοντες της κινητικότητας είναι η ανακάλυψη και οι πρώτες συναντήσεις. Ανέπτυξα το Striemo με βάση την επιθυμία μου να επιτρέψω σε περισσότερους ανθρώπους να βιώσουν τέτοια διασκέδαση και το προκλητικό μου πνεύμα να δημιουργήσω ένα μέσο μεταφοράς που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να βγαίνει έξω πιο αυθόρμητα, όπως ακριβώς φοράμε τα παπούτσια μας για να βγούμε έξω. Το Striemo είναι ένα νέο προϊόν κινητικότητας που αναπτύχθηκε αξιοποιώντας την τεχνογνωσία στον τομέα των «ανθρώπινων σπουδών», την οποία συγκέντρωσα μέσω της εμπειρίας μου στην ανάπτυξη μοτοσυκλετών στη Honda. Στόχος μου είναι να κάνω το Striemo ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα προϊόντα κινητικότητας στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και να δημιουργήσω έναν καλύτερο κόσμο όπου οι άνθρωποι απολαμβάνουν την ελευθερία της κινητικότητας.

Ο επικεφαλής του προγράμματος IGNITION, Shinji Aoyama, δήλωσε σχετικά: «Η Honda έχει πολλούς συνεργάτες με προκλητικό πνεύμα. Ο κ. Μόρι είναι ένας από αυτούς που έχει έντονο πάθος να βοηθά τους ανθρώπους και να συνεισφέρει στην κοινωνία όσο πιο γρήγορα μπορεί. Μέσω του προγράμματος IGNITION, η Honda θα υποστηρίξει τον κ. Mori να πραγματοποιήσει το πάθος του μέσα από μια νέα πρόκληση να ξεκινήσει το δικό του επιχειρηματικό εγχείρημα. Η Honda θα συνεχίσει να επιταχύνει τις ανοιχτές πρωτοβουλίες καινοτομίας μας και θα δημιουργήσει ένα νέο αεράκι για την ανάπτυξη της επιχείρησής μας».

Σχετικά με το πρόγραμμα δημιουργίας νέων επιχειρήσεων IGNITION

Το IGNITION είναι το νέο πρόγραμμα δημιουργίας επιχειρήσεων της Honda που δίνει μορφή στις πρωτότυπες τεχνολογίες, ιδέες και σχέδια των συνεργατών της Honda για να συμβάλει στην επίλυση κοινωνικών ζητημάτων και στη δημιουργία νέας αξίας για τους πελάτες και την κοινωνία. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2017. Το 2020, προστέθηκε στο πρόγραμμα μια επιλογή για την έναρξη ενός νέου επιχειρηματικού εγχειρήματος για την υλοποίηση της όσο το δυνατόν γρηγορότερης υλοποίησης ιδεών στον πραγματικό κόσμο. Το 2021, η Ashirase, Inc.*2 ιδρύθηκε ως το πρώτο επιχειρηματικό εγχείρημα που προήλθε από την IGNITION.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 09:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon