.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 10:13

Triumph - Τελευταία νέα για τις μοτοσυκλέτες Enduro

Είναι γνωστό εδώ και καιρό πως η Triumph δουλεύει πάνω σε νέες μοτοσυκλέτες enduro και motocross, και γι' αυτό το εγχείρημα έχει προσλάβει ως οδηγούς εξέλιξης τον πολυπρωταθλητή AMA Motocross / Supercross Ricky Carmichael και τον 5 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Enduro, Ivan Cervantes.

Οι αναβάτες δουλεύουν πάνω στο νέο project, και όπως μας είπε προσωπικά ο Ivan Cervantes στην παρουσίαση της νέας Tiger 1200 στην Ισπανία, η νέα μοτοσυκλέτα είναι εκπληκτική, ο κινητήρας πολύ δυνατός, δικής τους κατασκευής, ενώ δεν βιάζονται να βάλουν την νέα enduro σε παραγωγή. Θα μπει μόνο όταν θα είναι όπως ακριβώς θέλουν, γιατί δεν θέλουν να κάνουν τα λάθη της BMW με το G 450X το οποίο ξεκίνησε γρήγορα την παραγωγή και έληξε άδοξα.

Τώρα, η Triumph έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις νέες μοτοσυκλέτες σε μία εκδήλωση στο εργοστάσιο στο Hinckley, όπου παραβρέθηκαν και τα δύο ονόματα της παγκόσμιας σκηνής off road.

Οι αναβάτες βρέθηκαν εκεί προκειμένου να δοκιμάσουν ξανά την νέα μοτοσυκλέτα μαζί με την ομάδα dual sport του εργοστασίου, και δήλωσαν σχετικά: “Για μένα είναι μία πολύ μεγάλη στιγμή, δοκιμάσαμε την μοτοσυκλέτα αρκετές φορές και ήταν πολύ ωραίο να οδηγώ με τον Ricky, ο οποίος επίσης ήταν πολύ χαρούμενος με το στήσιμο των αναρτήσεων και την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας. Χρειαζόμασταν ένα πολύ καλό πλαίσιο για να στήσουμε μία γρήγορη μοτοσυκλέτα, και αυτό το έχουμε καταφέρει. Έχουμε κάνει μεγάλα βήματα στην εξέλιξη και είμαι πολύ χαρούμενος'', δήλωσε ο Ivan Cervantes.

“Συναντήθηκα με όλους στο τμήμα εξέλιξης, είδα πως δουλεύουν και ήταν πραγματικά ωραία να δουλεύω με αυτούς τους ανθρώπους. Είμαι εντυπωσιασμένος από το project, από την πρώτη φορά που οδήγηση τις μοτοσυκλέτες, και είναι ωραίο να βλέπω πόσο έχουμε προχωρήσει πάνω σε αυτό'', δήλωσε ο Ricky Carmichael.

Η Triumph στοχεύει να παράγει μία πλήρη γκάμα από αγωνιστικές μοτοσυκλέτες off road οπότε η παραγωγή των enduro δεν είναι ένα σημείο το οποίο βιάζεται να βάλει στην παραγωγή.

Θα υπάρξουν μάλιστα εκδόσεις για διπλή χρήση, adventure, με προδιαγραφές για έκδοση άδειας κυκλοφορίας, κάτι που απ' ότι καταλαβαίνουμε, θα βάλει τις enduro και σε πιο δημοφιλείς κατηγορίες.

Ωστόσο, επιβεβαιώθηκε ότι θα υπάρξει πλήρη γκάμα τόσο για enduro, όσο και για motocross, καθαρά αγωνιστικές.

Όπως ήταν επόμενο, δεν υπάρχει κάποια τεχνική πληροφορία ή το πότε θα μπουν οι μοτοσυκλέτες στην παραγωγή. Είναι όμως ένα σημείο σταθμός για την Triumph, ίσως το σημαντικότερο από τότε που ξεκίνησε ξανά τις εργασίες της, πίσω στις αρχές του 1990.

Τους επόμενους μήνες θα υπάρξουν αναλυτικές πληροφορίες, και ποιος ξέρει, ίσως δούμε και κάποιο πρωτότυπο σε φωτογραφίες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 10:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon