.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 23 Μαϊος 2022 10:35

KTM - Για μια ακόμη χρονιά χορηγός κινητήρων για τον διαγωνισμό MotoStudent

Η ΚΤΜ θα είναι και πάλι χορηγός κινητήρων στην 7η χρονιά του διαγωνισμού MotoStudent, όπου φοιτητικές ομάδες δημιουργούν επαναστατικές πρωτότυπες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες.

Η 7η έκδοση του διαγωνισμού MotoStudent προωθείται από το ίδρυμα Moto Engineering Foundation και το TechnoPark Motorland της πίστας του Aragon.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2009-2010, με λιγότερες από 30 φοιτητικές ομάδες, ενώ το 2019-2021 οι ομάδες (με τουλάχιστον 7 φοιτητές έκαστη) είχαν ανέβει στις 89 με όριο τις 104.

Το concept του διαγωνισμού MotoStudent αφορά στη δημιουργία από τους φοιτητές ενός πραγματικού βιομηχανικού project, με τον σχεδιασμό, την εξέλιξη και την κατασκευή μιας αληθινής πρωτότυπης αγωνιστικής μοτοσυκλέτας που θα αξιολογηθεί και δοκιμαστεί στην πίστα του Aragon.

Για μια ακόμη χρονιά, η ΚΤΜ παρέχει τον δυνατό μονοκύλινδρο κινητήρα του KTM 250 SX-F ως την πλατφόρμα της βενζινοκίνητης κατηγορίας του διαγωνισμού. Ο εν λόγω κινητήρας έχει αποδείξει την αξία του στα προκαταρκτικά στάδια και πρωταθλήματα στον δρόμο για την Moto3 κατηγορία των GP, όπως τους αγώνες JuniorGP, Red Bull MotoGP Rookies Cup, Northern Talent Cup, Austrian Talent Cup κ.α.

Hubert Trunkenpolz, μέλος του ΔΣ της KTM: “Είναι ενθαρρυντικό να βλέπει κανείς την ανάπτυξη του διαγωνισμού MotoStudent στα τελευταία 10 χρόνια, και είναι ακόμα σημαντικά για εμάς να μπορούμε να παρέχουμε την εξελιγμένη τεχνολογία μας και να βοηθούμε αυτή την ομάδα των φοιτητών που ολοένα και μεγαλώνει. Μας αρέσει το διεθνές πλαίσιο του διαγωνισμού, καθώς και οι προτεραιότητες του στην καινοτομία και τις επιδόσεις. Είναι κάτι που αναγνωρίζουμε ως εταιρεία. Όταν αναμιγνύεις τους αγώνες και το πάθος με φανταστικές ιδέες, τότε συχνά παράγονται θεαματικά αποτελέσματα. Ανυπομονούμε να δούμε τι θα παράξουν οι ομάδες από την κινητήρια δύναμη της ΚΤΜ στη νέα έκδοση του διαγωνισμού.”

Για περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό και για δηλώσεις συμμετοχής, δείτε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon