.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 11:21

Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας επιστρέφει 10 χρόνια μετά!

Το 2022 η Ελλάδα θα βρεθεί ξανά στο επίκεντρο της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας, με την αναβίωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί πως η διοργάνωση αναβιώνει έπειτα από 10 χρόνια απραξίας!

Ο αγώνας θα ενταχθεί αναβαθμισμένος στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για το 2022, με τη συμμετοχή 170 αστέρων του αθλήματος από 20 επαγγελματικές και εθνικές ομάδες. Πρόκειται για μία παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση που επιστρέφει στην Ελλάδα, με στόχο να αναδείξει το απαιτητικό άθλημα της ποδηλασίας και φυσικά να προβάλει τις ομορφιές της χώρας.

Η Ελλάδα έπειτα από 10 και πλέον χρόνια, ετοιμάζεται να υποδεχτεί την «αφρόκρεμα» της αγωνιστικής ποδηλασίας, σε μια μεγάλη γιορτ, από τις 26 Απριλίου έως και την 1η Μαΐου. Η αρχή θα γίνει στην Κρήτη, συνεχίζοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα και καταλήγοντας στα Ιωάννινα.

Στο πλαίσιο του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, θα διοργανωθούν σειρά παράλληλων δράσεων και εκδηλώσεων, πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Απώτερος στόχος αυτών, είναι να επιτευχθεί η μεγαλύτερη τριβή των πολιτών με το ποδήλατο, καθώς και η σταδιακή εξοικείωσή τους με την ορθή και ασφαλή χρήση του.

Η διάρκεια του αγώνα είναι πέντε ετάπ. Το Ηράκλειο, τα Χανιά, η Αθήνα, τα Τρίκαλα και τα Ιωάννινα θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, διότι θα φιλοξενήσουν το λαμπερό peloton και τα μέλη των ομάδων. Στις εν λόγω πόλεις θα διεξαχθούν και οι παράλληλες δράσεις.

Μάλιστα, οι ανωτέρω ενέργειες είναι αφιερωμένες στη μνήμη της αδικοχαμένης πρωταθλήτριας μας και σπουδαίας μαραθωνοδρόμου, Δήμητρας Ιορδανίδου. Θυμίζουμε ότι η Δήμητρα παρασύρθηκε από φορτηγό στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο, οδηγώντας το ποδήλατό της.

Η διαδρομή και οι παράλληλες εκδηλώσεις

Το πελοτόν θα ξεκινήσει από την Κρήτη, θα περάσει στην Στερεά Ελλάδα, την Θεσσαλία και θα καταλήξει στην Ήπειρο.

Σε όλες τις πόλεις, θα διεξαχθούν παράλληλες δράσεις, με στόχο τη διάδοση της ποδηλατικής κουλτούρας σε μικρούς και μεγάλους, την ανάπτυξη κατάλληλης οδηγικής συμπεριφοράς, αλλά και την ψυχαγωγία των πολιτών.

Στόχος είναι όλοι να γίνουν μέρος αυτής της μεγάλης ποδηλατικής γιορτής. Οι διαδρομές βρίσκονται στο τελικό στάδιο της χαρτογράφησης, καθώς τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής δουλεύουν τις λεπτομέρειές τους.

Η διοργάνωση, που φιλοδοξεί να δώσει νέα ώθηση στο ποδήλατο και να προβάλλει σε όλον τον κόσμο τις ομορφιές και τα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, έχει πλέον και τον δικό της ιστότοπο, ΕΔΩ.

Εδώ οι ενδιαφερόμενοι (αθλητές, πολίτες, εκπρόσωποι ΜΜΕ κ.ά) μπορούν να αντλήσουν κάθε χρηστική πληροφορία αγωνιστική ή μη, να ενημερωθούν για τις παράλληλες δράσεις, ενώ όσο περνάει ο καιρός ο επίσημος ιστότοπος του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου θα ενσωματώνει ό,τι νεότερο αφορά στη διοργάνωση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon