.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 10:31

LiveWire - Συνεργάζεται με KYMCO και εισέρχεται στο χρηματιστήριο!

Η εταιρεία LiveWire της Harley-Davidson ανακοίνωσε πως θα γίνει η πρώτη εταιρεία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών που θα εισέλθει στο χρηματιστήριο των Η.Π.Α., ενώ θα συνεργαστεί και με την KYMCO στην εξέλιξη και στη διανομή ηλεκτρικών δικύκλων.

Στις 13/12/2021, η Harley-Davidson, και η AEA-Bridges Impact Corp., μια εταιρεία εξαγορών ειδικού σκοπού*, ανακοίνωσαν πως ξεκίνησαν συνεργασία μέσω της οποίας η ABIC μαζί με την εταιρεία LiveWire θα δημιουργήσει μια νέα εισηγμένη εταιρεία στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, κάτω από το σύμβολο LVW.

Μεταξύ άλλων, ο CEO και Πρόεδρος της Harley-Davidson, Jochen Zeitz, είπε τα εξής: “Η ιστορική αυτή ανακοίνωση σημαίνει πως η LiveWire θα γίνει η πρώτη εταιρεία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών που εισέρχεται στο χρηματιστήριο των Η.Π.Α.. Αυτή η κίνηση θα δώσει στην LiveWire την ελευθερία να χρηματοδοτήσει την εξέλιξη νέων προϊόντων και να επιταχύνει την ανάπτυξη της. Η LiveWire θα μπορεί να λειτουργεί ως μια ευέλικτη και καινοτόμα εταιρεία, κερδίζοντας από τις δυνατότητες μεγάλης παραγωγής και διακίνησης των στρατηγικών της συνεργατών, Harley-Davidson και KYMCO.”

Η εταιρεία αναμένεται να έχει εταιρική αξία 1.77 δις. Δολαρίων, με την Harley-Davidson να κατέχει το 74% της εταιρείας, με τους μετόχους της ABIC να κατέχουν το 17% και τους ιδρυτές της ABIC και την KYMCO να έχουν από 4%. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το πρώτο μισό του 2022.

Η LiveWire έχει αυτή τη στιγμή παρουσία τόσο στη Βόρεια Αμερική όσο και στην Ευρώπη, ενώ σχεδιάζει να επεκταθεί και στην Ασία, ενώ η εταιρεία θα περιλάβει στα προϊόντα της και τα STACYC, τα παιδικά ηλεκτρικά ποδήλατα ισορροπίας.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τα αποτελέσματα της συνεργασίας της LiveWire με την KYMCO, και να δούμε τα επόμενα ηλεκτρικά δίκυκλα της γκάμας της αμερικάνικης εταιρείας.

*Οι Εταιρείες εξαγορών ειδικού σκοπού (SPAC, γνωστές και ως «εταιρείες λευκής επιταγής» ή «εταιρείες-κέλυφος») αποτελούν εταιρείες χωρίς εμπορική δραστηριότητα, οι οποίες δημιουργούνται αποκλειστικά και μόνο για να αντλήσουν κεφάλαια με σκοπό την εξαγορά μιας άλλης εταιρείας ή εισαγωγή σε χρηματιστήρια για να προσελκύουν πιθανούς επενδυτές που θα χρηματοδοτούν τις δραστηριότητές τους.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 11:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon