.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 10:52

Έρχονται μεταβιβάσεις οχημάτων online

Ο Περιφερειάρχης Αττικής αποκαλύπτει πως σύντομα θα διευρυνθεί ο κατάλογος ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τον πολίτη.

Ενταγμένη στα πλαίσια του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών, η προγραμματική συμφωνία του 2020 μεταξύ των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Μεταφορών και Υποδομών προέβλεπε τη δημιουργία ηλεκτρονικών υπηρεσιών που θα επέτρεπαν στον πολίτη να εκτελέσει online μια σειρά συναλλαγών με το Δημόσιο.

Ήδη λοιπόν κάποιοι άξονες αυτής της συμφωνίας έχουν ενεργοποιηθεί, καθώς μέσω της νέας ηλεκτρονικής διαδικασίας το υπουργείο Μεταφορών έχει ήδη εκδώσει πάνω από 210,000 προσωρινές άδειες οδήγησης, ενώ και η Περιφέρεια Αττικής ανακοινώνει πως έχουν ήδη διεκπεραιωθεί δεκάδες χιλιάδες προσωρινά διπλώματα, αντικαταστάσεις και ανανεώσεις αδειών οδήγησης.

Το επόμενο στάδιο θα φέρει την ηλεκτρονική μεταβίβαση οχημάτων, καθώς ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, εξέφρασε δημοσίως την πεποίθησή του πως ως το τέλος του έτους (2021) θα έχει νομοθετηθεί και η νέα online υπηρεσία.

Στόχος πάντα είναι να αποσυμφορηθούν οι δημόσιες υπηρεσίες από ουρές πολιτών και τεράστιο όγκο χαρτούρας, κάτι που θα σημάνει και κέρδος για τον πολίτη καθώς οι διαδικασίες θα επιταχυνθούν σημαντικά, όπως έγινε και στην έκδοση/ανανέωση/αντικατάσταση αδειών οδήγησης.

Επιπλέον, το μέτρο έρχεται να ενισχύσει την προστασία από την πανδημία covid-19 περιορίζοντας τον συνωστισμό σε δημόσιες υπηρεσίες, ενώ θα προσφέρει και ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας από φαινόμενα εξαπάτησης και διαφθοράς.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 10:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon