.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 15:55

Περιφέρεια Αττικής: Χορηγήθηκαν 78.100 προσωρινά διπλώματα, αντικαταστάθηκαν 11.350 άδειες οδήγησης μέσω του gov.gr και ανανεώθηκαν 45.250 μέσω ΚΕΠ

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα των καινοτόμων προτάσεων και παρεμβάσεων της διοίκησης της Περιφέρειας για τη γρήγορη, διαφανή και αποτελεσματική εξυπηρέτηση υποψήφιων και νυν οδηγών.

Από τις Διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής χορηγήθηκαν 78.100 προσωρινά διπλώματα (χορήγηση εντός 24 ωρών από τις εξετάσεις), αριθμός που αντιπροσωπεύει το 35% του συνόλου των διπλωμάτων που χορηγήθηκαν πανελλαδικά μετά τη νομοθέτηση και υλοποίηση, πριν 16 μήνες, της σχετικής πρότασης του Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη. Επιπλέον, μειώθηκε δραστικά η ταλαιπωρία χιλιάδων ιδιοκτητών μετά την υιοθέτηση και της πρότασης για αυτοδίκαιη άρση της παρακράτηση της κυριότητας οχημάτων και μοτοσικλετών.

Ταυτόχρονα, ολοένα και περισσότεροι πολίτες της Αττικής επιλέγουν να αντικαταστήσουν ή ανανεώσουν τα διπλώματα οδήγησης ηλεκτρονικά και από απόσταση.

Το τελευταίο εξάμηνο 11.350 οδηγοί αντικατέστησαν, μέσω της ψηφιακής πύλης gov.gr, την άδεια οδήγησης λόγω απώλειας, φθοράς και κλοπής με την αίτησή τους να διαβιβάζεται αυθημερόν στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ και το νέο δίπλωμα να εκδίδεται εντός 7ημέρου, ενώ υπό εξέταση είναι 586 αιτήματα λόγω ελλείψεων στα δικαιολογητικά.

Επίσης, το τελευταίο 16μηνο 45.250 οδηγοί ανανέωσαν το δίπλωμά τους μέσω της ειδικής Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης των ΚΕΠ της Αττικής με το χρόνο εξυπηρέτησης να έχει μειωθεί σε 7 ημέρες αντί 3 και πλέον μηνών αναμονής στο παρελθόν.

Μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης δήλωσε: «Εντός του έτους, ευελπιστούμε, ότι με την καταλυτική συμβολή των συναρμοδίων Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Μεταφορών πρόκειται να γίνουν πράξη και οι προτάσεις μας για τη νομοθέτηση της ηλεκτρονικής μεταβίβασης οχημάτων/μοτοσικλετών και της ταχυδρομικής αποστολής των διπλωμάτων οδήγησης, καθώς και η δυνατότητα η ψηφιακή πύλη gov.gr να υποδέχεται τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποψηφίων και νυν οδηγών ώστε να αποτρέπονται οριστικά φαινόμενα εξαπάτησης και διαφθοράς κατά τη διάρκεια των εξετάσεων».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon