.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023 06:26

Προσθήκη 20 μοτοσυκλετών στο στόλο του ΕΚΑΒ

Το ΕΚΑΒ εξοπλίστηκε με 20 μοτοσυκλέτες και 8 κινητές μονάδες ταχείας επέμβασης, ενώ έχει ξεκινήσει η τμηματική παραλαβή των 52 ασθενοφόρων που εξασφάλισε η Περιφέρεια Αττικής.

Στη σχετική εκδήλωση, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι η ενίσχυση του ΕΚΑΒ έχει εξαιρετική σημασία στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του συστήματος της Δημόσιας Υγείας για τους ασθενείς. «Η Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας τον ρόλο του ΕΚΑΒ στο δημόσιο σύστημα υγείας, έχει εγκρίνει τη χρηματοδότηση μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020 ποσού 4 εκατ. € για την προμήθεια 52 ασθενοφόρων και 8 κινητών μονάδων, για τις ανάγκες της Περιφέρειάς μας», ανέφερε και σημείωσε πως στο νέο πρόγραμμα «Αττική 2021-2027 έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 300.0000 € για την προμήθεια 20 μοτοσυκλετών ταχείας ανταπόκρισης.

Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η σωστή λειτουργία των δομών παροχής υπηρεσιών υγείας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το ΕΚΑΒ, προϋποθέτει όχι μόνο τον αναγκαίο εξοπλισμό, αλλά και το αντίστοιχο προσωπικό. «Η Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας τον κομβικό ρόλο του ΕΚΑΒ στην αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid, διέθεσε μέσω του ΠΕΠ “Αττική” 2014 – 2020 χρηματοδότηση ύψους 4,7 εκατ. € για την πρόσληψη ειδικευμένου και λοιπού ανθρώπινου δυναμικού στο ΕΚΑΒ, με σκοπό την αύξηση της λειτουργικής ικανότητας και ανθεκτικότητάς του στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημικής κρίσης», επισήμανε ο κ. Πατούλης.

«Ως περιφερειακή Αρχή, είμαστε δίπλα στο ΕΚΑΒ και το στηρίζουμε στην εκπλήρωση της σημαντικής αποστολής του, για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Για την ενδυνάμωση του κοινωνικού αποτυπώματος της Περιφέρειας Αττικής, για να σώζονται ανθρώπινες ζωές», κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την ουσιαστική στήριξη που παρέχει στο ΕΚΑΒ. «Η σημερινή ημέρα είναι μια ξεχωριστή μέρα για το ΕΚΑΒ, καθώς γινόμαστε πλουσιότεροι κατά 20 μοτοσυκλέτες παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας», ανέφερε ο κ. Παπαευσταθίου.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ τόνισε ότι οι νέες μοτοσυκλέτες θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στην παροχή της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην Περιφέρεια Αττικής.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon