.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 14:52

Άδεια και πινακίδα κυκλοφορίας ρυμουλκούμενων – Πλησιάζει η εφαρμογή του νέου Νόμου

Στις 18 Οκτωβρίου προβλέπεται η έναρξη ισχύος της νέας νομοθεσίας που προβλέπει υποχρεωτική έκδοση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας για ρυμουλκούμενα οχήματα.

Θέλοντας να νομοθετήσει οριστικά ένα ζήτημα που για χρόνια ελισσόταν στις παρυφές της νομιμότητας, η κυβέρνηση παρουσίασε την Υπουργική Απόφαση 2805/2021 στις αρχές της χρονιάς, η οποία έγινε Νόμος του Κράτους από τη στιγμή της δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 99/Β/18-1-2021).

Τα οχήματα της κατηγορίας Ο, δηλαδή τα πάσης φύσεως ρυμουλκούμενα, οφείλουν πλέον να διαθέτουν δική τους άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες. Η εφαρμογή του νέου νόμου ορίστηκε να ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου 2021, δηλαδή απομένει λιγότερο από έναν μήνα για την έναρξή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται στην ειδικό Τύπο του αυτοκινήτου, ενδέχεται να δοθεί μια μικρή παράταση στην εφαρμογή του νόμου, καθώς εκκρεμεί η κάλυψη κάποιων νομικών κενών (προσαρμογή άλλων νόμων που σχετίζονται ή επηρεάζονται), ωστόσο η κυβέρνηση δηλώνει πως όλα θα γίνουν στην ώρα τους, ως είχε ανακοινωθεί τον Ιανουάριο.

Σε κάθε περίπτωση, είτε στις 18 Οκτωβρίου ή λίγο αργότερα, οι κάτοχοι τρέιλερ θα πρέπει να ετοιμάζονται να ξηλωθούν για την έκδοση άδειας και πινακίδων – και μακάρι αύριο να μην βρεθούμε φορτωμένοι και με ασφάλειες και τέλη.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon