.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 11:52

Apple – Μην βάζετε το iPhone σε βάση στη μοτοσυκλέτα, κίνδυνος ζημιάς

Η Αμερικανική εταιρεία εξέδωσε επίσημη προειδοποίηση προς μοτοσυκλετιστές πως η στήριξη του iPhone στη μοτοσυκλέτα μπορεί να είναι επιβλαβής για τη συσκευή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2021, ή έκθεση των συσκευών iPhone σε κραδασμούς συγκεκριμένων συχνοτήτων ενδέχεται να προκαλέσει βλάβη στον μηχανισμό της κάμερας του τηλεφώνου.

Το “αδύνατο σημείο” των iPhone στη συγκεκριμένη καταπόνηση είναι δύο συστήματα που βρίσκουμε σχεδόν σε όλες τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές πια: τη σταθεροποίηση εικόνας και την αυτόματη εστίαση.

Το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας - optical image stabilization (OIS) – χρησιμοποιεί ένα γυροσκόπιο για να εξασφαλίσει πως η φωτογραφία θα βγει καθαρή ακόμη κι αν η κάμερα κουνηθεί λίγο τη στιγμή της λήψης.

Το δε σύστημα αυτόματη εστίασης – closed-loop autofocus (AF) – ως εφαρμόζεται από την Apple στα iPhone βασίζεται σε μαγνητικούς αισθητήρες που διαβάζουν την επίδραση της βαρύτητας και των κραδασμών για να διευκολύνουν τον φακό να εστιάσει σωστά στο θέμα της φωτογραφίας.

Αμφότερα τα παραπάνω συστήματα είναι πολύ ευαίσθητα στους κραδασμούς, έτσι η Apple συστήνει να μην βάζουμε τα τηλέφωνά της σε βάση στη μοτοσυκλέτα διότι μπορεί οι έντονοι κραδασμοί να επιβαρύνουν τη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα κακές φωτογραφίες.

Μάλιστα η Apple εξηγεί πως μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού ή υψηλής ισχύος γεννούν έντονους κραδασμούς σε συγκεκριμένες συχνότητες που αποδεικνύονται εν δυνάμει βλαπτικοί για τις φωτογραφικές μηχανές των iPhone.

Στον αντίποδα, η ανάλογη τοποθέτηση του τηλεφώνου σε μικρές μοτοσυκλέτες, σκούτερ ή ηλεκτρικά δίκυκλα παράγει κραδασμούς μικρότερου πλάτους, ωστόσο και εδώ η Apple προτείνει να χρησιμοποιούμε βάσεις με μηχανισμό απόσβεσης κραδασμών για να αποφύγουμε το ενδεχόμενο να πληγεί η λειτουργία ή και η ακεραιότητα των συστημάτων OIS και AF.

Επίσης συστήνει να αποφεύγεται η παρατεταμένη έδραση του τηλεφώνου στη μοτοσυκλέτα ως μέτρο για μείωση της πιθανότητας να προκύψει δυσλειτουργία ή βλάβη.

Πηγή: Apple

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 11:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon