.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 15:50

James Bond 'No Time to Die' - Θεαματικές stunt σκηνές με μοτοσυκλέτες Triumph - Φωτογραφίες και Video

Δείτε τις Tiger 900 και Scrambler 1200 να εμφανίζονται σε θεαματικές stunt σκηνές στην 25η ταινία του James Bond, μέσα από μια σημαντική νέα συνεργασία μεταξύ της Triumph Motorcycles και της EON Productions που ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2019. [Δελτίο Τύπου]

Η παραπάνω συμφωνία ένωσε δύο μοναδικά βρετανικά σύμβολα -τον 007 και την Triumph Motorcycles- για πρώτη φορά.

Ακολουθεί μια ματιά στη συνεργασία των 2 θρύλων, συμπεριλαμβανομένης μιας αποκλειστικής συνέντευξης με τον συντονιστή ακροβατικών Lee Morrison σχετικά με την απόδοση των μοτοσυκλετών Scrambler 1200 και Tiger 900 στην ταινία.

Η 25η ταινία του James Bond 'No time to die' γυρίστηκε το 2019 σε διάφορες τοποθεσίες όπως η Τζαμάικα, η Νορβηγία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο και η Triumph είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης μοτοσυκλέτας στην ταινία. Αυτή είναι η πρώτη συνεργασία με μια ταινία Bond ενώ στην ταινία παρουσιάζονται κι άλλοι διάσημοι πυλώνες της βρετανικής βιομηχανίας οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της Jaguar Land Rover.

Η Triumph έχει μακρά λαμπρή ιστορία στη σχεδίαση, ανάπτυξη, εξέλιξη και κατασκευή πολυτελών μοτοσυκλετών με εξαιρετικά επίπεδα απόδοσης, ικανότητας και οδικής συμπεριφοράς. Η ομάδα ακροβατικών του James Bond απαιτούσε μοτοσυκλέτες κορυφαίων επιδόσεων για κάποιες κύριες σκηνές δράσης και η Triumph ήταν η τέλεια επιλογή.

Όπως ακριβώς ο χαρακτήρας που δημιουργήθηκε αρχικά από τον Ian Fleming, η Triumph Motorcycles μοιράζεται μια καθιερωμένη και άμεσα αναγνωρίσιμη βρετανική αυθεντικότητα, διαμορφωμένη και αποδεδειγμένη με την πάροδο του χρόνου, που αντηχεί παγκοσμίως. Αυτά τα κοινά χαρακτηριστικά καθιστούν την Triumph Motorcycles ιδανικό συνεργάτη για το franchise της ταινίας James Bond.

Για μήνες, η ομάδα σχεδιασμού της Triumph συνεργάστηκε πίσω από κλειστές πόρτες με την ομάδα ακροβατικών της ταινίας για να διαμορφώσει διάφορες μοτοσυκλέτες για την ταινία, συμπεριλαμβανομένων ειδικών προετοιμασιών των μοντέλων Tiger 900 και Scrambler 1200 για τη διεκπεραίωση των ακραίων και δυναμικών σκηνών δράσης που απαιτούνταν από τους παγκοσμίου φήμης αναβάτες ακροβατικών.

Ο συντονιστής ακροβατικών της ταινίας Lee Morrison, ήταν σημαντικό μέλος της ομάδας παραγωγής της ταινίας. Τον ρωτήσαμε πώς και επέλεξε μοτοσυκλέτες Triumph για τις κρίσιμες σκηνές δράσης του Bond: «Πρώτα απ' όλα, ως συντονιστής ακροβατικών, πρέπει να είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να επιτύχουμε τη σκηνή δράσης με αυτή τη μοτοσυκλέτα. Είναι ευκίνητη και αρκετά ισχυρή για να επιτύχουν οι αναβάτες ακροβατικών αυτό που θέλω; Και επίσης, κρίσιμα, ταιριάζει με την ιστορία της ταινίας με τρόπο αξιόπιστο στην οθόνη.

Μας άρεσε πολύ η εμφάνιση της Scrambler 1200, και ήδη γνωρίζαμε ότι θα τη χρησιμοποιούσαμε στην ταινία, αλλά τότε η Triumph μας προσέφερε διάφορα πρωτότυπα μιας μοτοσυκλέτας που δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμη εκείνη τη στιγμή, και αυτή ήταν η Tiger 900. Όλη η ομάδα ακροβατικών συνειδητοποίησε πολύ γρήγορα ότι ήταν καταπληκτικές μοτοσυκλέτες. Οδηγούσαμε αυτές τις μοτοσυκλέτες πολύ σε λειτουργία Off-Road Pro και τα πράγματα είναι εκπληκτικά... απολύτως απίστευτα».

Τι αγαπήσατε στην Tiger 900; «Περάσαμε πολύ καιρό με την Tiger και είναι τόσο ισορροπημένη. Μπορείς απλά να διασκεδάσεις πολύ με αυτή. Ακολούθησα μια δημοσιογραφική παρουσίαση της Triumph Tiger 900 στο Μαρόκο πρόσφατα και βάζεις το cruise control και μπορείς να κάνεις μια πραγματικά ωραία τουριστική βόλτα. Στη συνέχεια, στο άλλο άκρο του φάσματος, απενεργοποιείς τα πάντα, βάζεις τη λειτουργία Off-Road Pro, και ανακαλύπτεις τη θέση του σώματος, τα μαρσπιέ, το τιμόνι, μέχρι και τη γωνία κάστερ της μοτοσυκλέτας - όλα είναι τέλεια. Η Tiger 900 είναι η μοτοσυκλέτα που σου εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη από κάθε άλλη, σου επιτρέπει να την πιέσεις όσο μακριά θες, μπορείς να πάρεις όσες ελευθερίες θες. Σήκω όρθιος και πλαγιολίσθησε με τρίτη στο κιβώτιο, κάνε αργή σούζα, γλίστρησέ σε στυλ Supermoto. Πιστεύω ειλικρινά ότι είναι ένα από τις καλύτερες μοτοσυκλέτες που έχω οδηγήσει ποτέ, είναι φανταστική.

Και τι αγαπήσατε στην Scrambler 1200; «Α, είναι πολύ διασκεδαστική! Ανεβαίνεις πάνω της και γίνεται μια απόλυτη έκρηξη αμέσως. Θα απενεργοποιούσα τα πάντα [επιλέγοντας Off-Road Pro] και θα οδηγούσα αυτό το πράγμα σαν μοτοσυκλέτα motocross, δεν θα μπορούσα να σταματήσω να χαμογελάω! Θυμάμαι ότι ανησυχούσα πριν το γύρισμα για πιθανά ηλεκτρικά ζητήματα... Δεν συνειδητοποίησα ότι κάθε ηλεκτρική σύνδεση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δοκιμών της Triumph είναι εντελώς αδιάβροχη -δεν το κάνουν πολλοί κατασκευαστές αυτό. Είχα μηδενικές βλάβες με αυτά τα ηλεκτρικά σε ολόκληρο το γύρισμα, και αυτό με καθημερινή οδήγηση, μέσα από ποτάμια και σε όλη την κοίτη του ποταμού μέσα σε 10, 15 έως και 45 εκατοστά νερό.

Για τις ανάγκες της ταινίας οδηγήσαμε τη Scrambler 1200 στα άκρα, εννοώ όσο επιθετικά μπορείς να οδηγήσεις μια μοτοσυκλέτα, τερματίζοντάς το εκτός δρόμου σε σκληρό έδαφος στη Σκωτία, πλαγιολισθαίνοντας πάνω σε πραγματικά ολισθηρούς δρόμους στη Ματέρα [Ιταλία], ανεβαίνοντας σκαλοπάτια γκαζωτά με τρίτη ταχύτητα, γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης, άλματα, ό,τι θα μπορούσες να φανταστείς και η μοτοσυκλέτα είχε εξαιρετική απόδοση».

Ποια ήταν η πιο δύσκολη σκηνή με μοτοσυκλέτα; «Λοιπόν για τις Tiger, και να θυμάστε ότι αυτοί είναι επαγγελματίες αναβάτες ακροβατικών, ήταν πιθανότατα όταν τις οδηγούσαμε με υψηλές ταχύτητες και χτυπούσαμε τις πλευρές των αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια της σκηνής καταδίωξης της Νορβηγίας! Ήταν καταπληκτικό το να μπορώ να οδηγήσω από πίσω και να κατευθύνω τον οδηγό μου, συνεχώς του λέγοντας να μπει εκεί, σε θέλω μαζί με τον Bond, να χτυπάς την πλευρά της πόρτας του, κόβοντας πίσω. Υπήρχε ένα σημείο όπου κάναμε άλμα με την Tiger πάνω από ένα αυτοκίνητο και κάτω από ένα ελικόπτερο. Το να έχεις την εμπιστοσύνη σε μια μοτοσυκλέτα να κάνει όλα αυτά τα πράγματα, εν κινήσει, ενώ κατευθύνεις μέσω ενός ακουστικού σου δείχνει πόσο καλή είναι αυτή η μοτοσυκλέτα».

Αφού ανταπεξήλθε στις προκλήσεις των ακροβατικών και τις απαιτήσεις απόδοσης μιας μεγάλης κινηματογραφικής παραγωγής, και μετά από πολλά αιτήματα πελατών, το επόμενο φυσικό βήμα για την Triumph ήταν να παράγει μια μοτοσυκλέτα για να γιορτάσει αυτή την επιτυχία.

Εμπνευσμένη από τη Scrambler 1200 της ταινίας James Bond του 2020, δημιουργήθηκε μια ειδική μοτοσυκλέτα περιορισμένης παραγωγής. Αυτή η εκπληκτική μοτοσυκλέτα έχει εξαντληθεί παγκοσμίως.

Επίσης, στην ταινία εμφανίζεται ένα νέο όνομα για μια νέα γενιά: η οικογένεια Tiger 900 αντιπροσωπεύει ένα κβαντικό άλμα προς τα εμπρός σε δυνατότητες, με δύο σειρές να ανοίγουν έναν κόσμο αστικών, μεγάλων αποστάσεων και ακραίων περιπετειών εκτός δρόμου.

Η Tiger 900 Rally είναι μια συναρπαστική νέα σειρά Tiger που έχει σχεδιαστεί για μέγιστη περιπέτεια εκτός δρόμου και δυνατότητα οδήγησης όλη την ημέρα, για έλεγχο και άνεση, χάρη στην καλύτερη από ποτέ απόδοση και προδιαγραφές του τρικύλινδρου κινητήρα.

Η Tiger 900 Rally Pro αποτελεί μια συναρπαστική νέα σειρά Tiger που σχεδιάστηκε για μέγιστη εκτός δρόμου περιπέτεια, άνεση, έλεγχο και πολλές δυνατότητες, χάρη στην καλύτερη από ποτέ απόδοση και τις προδιαγραφές του 3-κύλινδρου κινητήρα, με τιμή που ξεκινά από 14.490,00 €.

Η Scrambler 1200 XE διαθέτει εκπληκτικές εκτός δρόμου δυνατότητες και απόδοση, καθώς και κορυφαία εμφάνιση στην κατηγορία της, αποτελώντας την υπέρτατη Scrambler, ενώ η τιμή της ξεκινά από 15.990,00 €.

To No Time To Die θα είναι στους κινηματογράφους παγκοσμίως (και στην Ελλάδα) από τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω της Universal Pictures International, και στις Η.Π.Α. στις 8 Οκτωβρίου από την MGM μέσω του United Artists Releasing banner.

Σύνοψη: Ο Μποντ έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση και απολαμβάνει μια γαλήνια ζωή στην Τζαμάικα. Η ειρήνη του είναι βραχύβια όταν ο παλιός του φίλος Φέλιξ Λάιτερ από τη CIA εμφανίζεται ζητώντας βοήθεια. Η αποστολή για τη διάσωση ενός απαχθέντος επιστήμονα αποδεικνύεται πολύ πιο ύπουλη από το αναμενόμενο, οδηγώντας τον Μποντ στο μονοπάτι ενός μυστηριώδους κακού οπλισμένου με επικίνδυνη νέα τεχνολογία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon