.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021 16:15

Τιμόνι που εκρήγνυται σε ατύχημα, για να μην χτυπήσει πάνω του ο αναβάτης

Πονάει τιμόνι, κόψει τιμόνι, είναι η πρόταση του Σουηδού προμηθευτή εξαρτημάτων ασφαλείας για την αυτοκινητοβιομηχανία Autoliv Developments, όσον αφορά στα ατυχήματα όπου ο αναβάτης μπορεί να τραυματιστεί, χτυπώντας στο τιμόνι της μοτοσυκλέτας του.

Όλοι όσοι έχουν χτυπήσει στο τιμόνι της μοτοσυκλέτας τους κατά τη διάρκεια ατυχήματος (πχ. σε προσγείωση από άλμα, ή σε μετωπική σύγκρουση), ξέρουν πως αυτό πονάει, και πονάει πολύ. Στην άτυχη στιγμή ο αναβάτης μπορεί να χτυπήσει στο τιμόνι είτε με το κεφάλι. Είτε με το σώμα, και κυρίως την κοιλιά ή τα πόδια.

Πώς θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τις στενές επαφές μεταξύ τιμονιού και κεφαλιού του αναβάτη; Η λύση που προτείνει η φίρμα Autoliv, που παράγει αερόσακους, ζώνες ασφαλείας και τιμόνια, είναι αρκετά ακραία.

Στόχος της λύσης της Autoliv είναι η καταστροφή ή αποδυνάμωση του τιμονιού κατά το ατύχημα, με τη χρήση ελεγχόμενων εκρήξεων, με εκρηκτικά που θα βρίσκονται μέσα στο τιμόνι και θα πυροδοτούνται την κατάλληλη στιγμή!

Τι θα μπορούσε να πάει στραβά; Περίπου ένα εκατομμύριο πράγματα, οπότε με το χέρι στην καρδιά, λέμε ΟΧΙ στην ιδέα, και αναμένουμε την επόμενη εξωπραγματική πατέντα που θα μας κάνει να ψάχνουμε το ημερολόγιο για να δούμε αν έφτασε ήδη η 1η του Απρίλη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon