.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 09:55

Αερόσακος κράνους - Το επόμενο βήμα στην ασφάλεια

Στις 4 Νοεμβρίου η εταιρεία κατασκευής κρανών Airoh και η εταιρεία κατασκευής αερόσακων για αυτοκίνητα, Autoliv, ανακοίνωσαν επίσημα την συνεργασία τους στην εξέλιξη ενός κράνους για μοτοσυκλετιστές. Όπως υποστηρίζουν πρόκειται για το πρώτο κράνος με αερόσακο. Αυτό το κράνος αναμένεται να εμφανιστεί στην έκθεση της EICMA, η οποία ξεκινάει στις 8 Νοεμβρίου.
Εδώ και δύο χρόνια οι δύο εταιρείες εργάζονται πάνω στην εξέλιξη του κράνους αυτού. Στόχος είναι η βελτίωση της ασφάλειας του αναβάτη, ενώ ταυτόχρονα να μην γίνονται συμβιβασμοί, στον σχεδιασμό, στο βάρος και στην άνεση του κράνους. Εκεί, στην έκθεση της EICMA αναμένεται να επεγηξηθεί από τους ανθρώπους των δύο εταιρειών ο τρόπος λειτουργίας του. 
 
Ο CEO της Autoliv, Mikael Bratt είπε: «Για να μειώσουμε δραματικά τους τραυματισμούς και τους θανάτους των αναβατών πρέπει να περάσουμε σε μία ολιστική αντιμετώπιση και γι’ αυτό μελετάμε πολλών ειδών μέτρα που μπορούν συνδυασμένα να μας πάνε προς αυτή την κατεύθυνση.  Η χρήση του κράνους παραμένει η πιο μεγάλη προστασία. Η βαθιά μας γνώση σε δεδομένα ατυχημάτων, στη βιομηχανική και στα εργαλεία εκτίμησης τραυματισμών, συνδυασμένη με την εμπειρία της Airoh, είναι μία μοναδική ευκαιρία να βελτιώσουμε την προστασία της κεφαλής για τους αναβάτες και να σώσουμε περισσότερες ζωές. Όπως υποστηρίζουν οι εταιρείες, οι δοκιμές δείχνουν ότι η επιτάχυνση της κεφαλής και το ρίσκο τραυματισμού της μειώνονται δραματικά αξιοποιώντας την τεχνολογία των αερόσακων. Η Autoliv έχει κάνει και άλλες τέτοιες προσπάθειες, όπως κράνος ποδηλάτου εξοπλισμένο με αερόσακο σύγκρουσης. 
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 14:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon