.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021 10:37

Jetpack Aviation Speeder - Η στρατιωτική έκδοση της ιπτάμενης μοτοσυκλέτας

Από το 2019 η JetPack Aviation έχει παρουσιάσει το project Speeder, που αφορά στη δημιουργία ενός μονοθέσιου αεροσκάφους κάθετης προσγείωσης και απογείωσης (VTOL), που θυμίζει ιπτάμενη μοτοσυκλέτα. Στα σχέδια της εταιρείας υπάρχει και χρήση της μοτοσυκλέτας για στρατιωτικές εφαρμογές, θυμίζοντας τα οχήματα των Stormtroopers από το Star Wars!

Μέσα στο 2021 σας είχαμε δείξει και την πρώτη δοκιμή αιώρησης της Speeder, με τα σχέδια της Jetpack Aviation να αναφέρουν πως η εταιρεία στοχεύει να κατασκευάσει 20 Speeder, που θα τιμώνται στα 380.000 δολάρια Η.Π.Α. έκαστη. Θα κυκλοφορήσει σε 2 εκδόσεις, την περιορισμένης δύναμης UVS με κόφτη στα 95 χλμ/ώρα και την EVS με 4 turbojet κινητήρες που θα πιάνει 240 χλμ/ώρα και θα μπορεί να σηκωθεί έως τα 4.500 μέτρα ύψος! Δυστυχώς για την ώρα η εταιρεία κάνει λόγο για απογοητευτική αυτονομία μόλις 10-22 λεπτών.

Η έμπνευση πάντως για τη Speeder είχε έρθει αρχικά λόγω των απαιτήσεων της πολεμικής αεροπορίας των Η.Π.Α. για αεροσκάφη VTOL νέας γενιάς.

Η Speeder έχει ήδη περάσει την πρώτη φάση δοκιμών μαζί με 34 ακόμη πειραματικά αεροσκάφη, με την Jetpack Aviation να αναφέρει πως η ιπτάμενη μοτοσυκλέτα της μπορεί να μετατραπεί σε λίγα λεπτά από μεταφορικό μέσο στρατιωτών σε Speeder Cargo όχημα, για να μεταφέρει φάρμακα, όπλα, τραυματίες, κ.α.

Επίσης θα μπορεί να ελεγχθεί με τηλεχειρισμό όπως ένα συμβατικό drone.

Η αυτονομία της στρατιωτικής έκδοσης της Speeder είναι κατά τι αυξημένη από της πολιτικής έκδοσης, στα 20-30 λεπτά πτήσης, με τον CEO της JPA, David Mayman να δηλώνει πως στην τελική της έκδοση η στρατιωτική Speeder πιθανώς να έχει αυτονομία σχεδόν μιας ώρας, πιάνοντας ταχύτητες έως 480 χλμ/ώρα χωρίς πλήρωμα!

Για την ώρα δεν αναφέρεται πουθενά η πιθανότητα να δούμε την στρατιωτική Speeder με οπλισμό, αν και πιστεύουμε πως τόσο ο κατασκευαστής όσο και η USAF δεν πρόκειται να μην εξερευνήσουν και αυτή την δυνατότητα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon