.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 17:32

Blind Spot Detection, Lane Change Assist και Forward Collision Warning έρχονται το 2022 στις μοτοσυκλέτες του ομίλου Piaggio!

Οι (όχι και τόσο μακρινές) μοτοσυκλέτες του Ομίλου Piaggio, θα έρχονται με νέο εξελιγμένο σύστημα ραντάρ 4D, ανοίγοντας το δρόμο σε αυτή τη τεχνολογία στα δίτροχα οχήματά μας!

Μια καινοτόμα κίνηση ετοιμάζει ο Όμιλος Piaggio για τις μοτοσυκλέτες του μέλλοντος, επενδύοντας σε μια τεχνολογία με την οποία το κομμάτι της ασφάλειας πάνω στη μοτοσυκλέτα θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Εδώ και μερικούς μήνες, η Piaggio Fast Forward (PFF) έχει επωμιστεί από τη «μαμά» εταιρεία το έργο του να εξελίσσει και να δουλέψει πάνω στο νέο σύστημα ασφαλείας.

Η PFF, σε συνεργασία με μια ακόμα θυγατρική, την Vayyar Imaging, δουλεύουν πάνω σε μια πλατφόρμα ασφαλείας που παρέχει εικόνες… τετρασδιάστατες!

Μάλιστα η πλατφόρμα αυτή θα είναι έτοιμη για μαζική παραγωγή στο άμεσο μέλλον, με την Piaggio να έχει εκφράσει την επιθυμία να την πουλήσει σε άλλες εταιρείες.

Η εν λόγω τεχνολογία δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα σε πραγματικές συνθήκες, ωστόσο η PFF και η Piaggiο διαβεβαιώνουν ότι θα έχει άμεση και αποτελεσματική αξιοποίηση στον κόσμο των μοτοσυκλετών.

Κάτι το οποίο απαιτεί έξτρα δουλειά, αφού η μοτοσυκλέτα δεν στρίβει και δεν συμπεριφέρεται όπως ένα αυτοκίνητο, ούτε έχει φυσικά τον ίδιο όγκο στο δρόμο.

Το ηλεκτρονικό πακέτο που εξελίσσεται εκμεταλλεύεται τις προηγμένες δυνατότητες του RoC (Radar-on-Chip) της PFF και Vayyar Imaging.

Αυτός ο σένσορας θα καταγράφει και θα θέτει σε λειτουργία «καλούδια» που έχουμε συνηθίσει στα σύγχρονα αυτοκίνητα, όπως καταγραφή τυφλού σημείο (Blind Spot), βοήθεια στην αλλαγή λωρίδας (Lane Assist) ή προειδοποίηση σύγκρουσης (Collision Warning).

Η PFF ελπίζει ότι όλες οι απαραίτητες δοκιμές θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος της φετινής χρονιάς και οι νέες αυτές τεχνολογίες θα μπορούν να εφαρμοστούν στις μοτοσυκλέτες του Ομίλου Piaggio από το 2022!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 19:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon