.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 14:14

Ducati - Ο Ιούνιος 2021 ήταν ο καλύτερος μήνας στην ιστορία των πωλήσεών της

Μετά από μια δύσκολη χρονιά για όλους, στη Ducati η ανάκαμψη συνοδεύεται από εντυπωσιακά νούμερα, με ρεκόρ τον Ιούνιο κι ένα συνολικά σπουδαίο πρώτο εξάμηνο πωλήσεων.

Η θετική πορεία ανάπτυξης της Ducati συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, καθώς τους πρώτους έξι μήνες του 2021 παρέδωσε σε πελάτες από όλον τον κόσμο 34,485 μοτοσυκλέτες.

Αυτή η επίδοση συνiστά μια αύξηση 43% από πέρυσι μα, καθώς αυτή η χρονιά ειδικά ήταν μια σκοτεινή εξαίρεση για όλους, η σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του “κανονικού” 2019 αναδεικνύει καλύτερα την επιτυχία, σημειώνοντας 9% περισσότερες πωλήσεις.

Ο δε Ιούνιος 2021 ήταν ο καλύτερος μήνας στην ιστορία της Ιταλικής εταιρείας, καθώς στις 30 ημέρες του πουλήθηκαν 8,598 μοτοσυκλέτες παγκοσμίως.

Ρεκόρ σημειώνει και η λίστα παραγγελιών της Ducati, γράφοντας το καλύτερο πρώτο εξάμηνο όλων των εποχών με 63% περισσότερες παραγγελίες συγκριτικά με την ίδια περίοδο το 2020, αλλά και +284% ως προς το 2019!

Εξηγεί ο αντιπρόεδρος παγκόσμιων πωλήσεων της Ducati, Francesco Milicia:

"Ο μήνας Ιούνιος ήταν ο κορυφαίος για την εταιρεία, επιβεβαιώνοντας το θετικό ρεύμα που ξεκίνησε με το δεύτερο μισό του 2020 και τη σημαντική ανάπτυξη στο πρώτο τρίμηνο του 2021. Παρά τη μεγάλη πολυπλοκότητα που σημειώνεται στον εφοδιαστικό κλάδο και τις μεταφορές, με καθυστερήσεις στις παραδόσεις και δυσκολία στην εύρεση διαφόρων πρώτων υλών, αλλά και τις δυσκολίες που γέννησαν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2021 σε πολλά μέρη του κόσμου, η Ducati κατέγραψε πραγματικά σημαντική ανάπτυξη, ξεπερνώντας τις προ-Covid επιδόσεις της κατά σχεδόν 10%. Οι παραγγελίες μας πάνε άριστα, αποδεικνύοντας πως οι φίλοι μας εκτιμούν τη γκάμα μοτοσυκλετών του 2021 και η οικογένεια των Ducatisti επεκτείνεται διαρκώς."

Κατά το πρώτο αυτό εξάμηνο του 2021, η μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων για τη Ducati σημειώθηκε στην Αυστραλία (+ 82%), ενώ ακολούθησαν οι Ιταλία (+ 55%), που επιβεβαίωσε τη θέση της ως η κορυφαία αγορά με 6,071 μοτοσυκλέτες, Ιαπωνία (+ 53%) και Βόρεια Αμερική (+ 51%).

Πρωταγωνίστρια στις πωλήσεις είναι η Multistrada V4, η πρώτη μοτοσυκλέτα στον κόσμο που εξοπλίζεται με ραντάρ μπροστά και πίσω, μετά το Scrambler 800, κυρίως οδηγούμενο από την επιτυχία των Nightshift και Icon Dark, καθώς και το Streetfighter V4.

Πολύ δυνατά κινείται στις αγορές και το νέο Monster, που είναι δεν ήταν διαθέσιμο όλο το εξάμηνο καθώς ήρθε στην αγορά από τον Απρίλιο.

Η Ducati δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 90 χώρες ανά τον κόσμο με 769 συνεργάτες στο δίκτυό της.

Οι πιο πρόσφατες μοτοσυκλέτες που μόλις έφτασαν στα καταστήματα της Ducati είναι το νέο Diavel 1260 S "Black and Steel" και το Hypermotard 950 SP.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 14:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon