.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 15:27

MV Agusta, Valerio Boni - Προσπάθεια για ρεκόρ επίσκεψης χωρών σε 24 ώρες

Ο δημοσιογράφος Valerino Boni, οδηγώντας το ανανεωμένο MV Agusta Turismo Veloce θα προσπαθήσει να καταρρίψει το ρεκόρ επίσκεψης περισσότερων χωρών μέσα σε 24 ώρες!

Την μεγαλύτερη μέρα του έτους, τη μέρα του θερινού ηλιοστάσιου, στις 21 Ιουνίου 2021, ο Valerio Boni θα ξεκινήσει για ένα ταξίδι 2.000 χιλιομέτρων σε 24 ώρες, σεβόμενος τον ΚΟΚ και τα όρια ταχύτητας, με έναρξη από το Μάλμε της Σουηδίας, και τερματισμό την έδρα της MV Agusta στη Schiranna της Ιταλίας.

Κατά το ταξίδι αυτό, ο Boni στοχεύει να επισκεφθεί τις ακόλουθες 11 χώρες: Σουηδία, Δανία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Ελβετία, Αυστρία, Λιχτενστάιν, και Ιταλία.

Ένα πραγματικά hardcore ταξιδιωτικό τεστ τόσο για τον αναβάτη όσο και την Turismo Veloce Lusso SCS του 2021.

Ο Valerio Boni, 62 ετών, είναι Ιταλός δημοσιογράφος μοτοσυκλέτας. Είναι ενθουσιώδης αναβάτης, με ιδιαίτερη προτίμηση στα Rally Raid αντοχής. Ήταν από τους πρώτους Ιταλούς αναβάτες που πήραν μέρος στα αφρικανικά ράλι, οδηγώντας μοτοσυκλέτες 125 κ.εκ. της Cagiva και παίρνοντας νίκες τόσο στο Μαρόκο όσο και στην Αίγυπτο. Επίσης είναι παθιασμένος με τις προκλήσεις αντοχής με μοτοσυκλέτα, ενώ τον περασμένο μήνα σημείωσε ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη διανυθείσα απόσταση με minibike σε 24 ώρες!

H MV Agusta ονόμασε το εγχείρημα «TVEE», δηλαδή «Turismo Veloce European Endurance», εμπνεόμενη από το TEE, Trans Europe Express, το θρυλικό δρομολόγιο τρένου που λειτουργούσε στην Ευρώπη μεταξύ 1957-1991, και που αντιπροσώπευε στην εποχή του τον ταχύτερο και πιο στιλάτο τρόπο να διασχίσει κανείς την ήπειρο.

Πέρα όμως από το επιδιωκόμενο ρεκόρ, ο Boni θα προσπαθήσει να πάρει και τις πιστοποιήσεις SaddleSore 1600K και SaddleSore 2000K από την Iron Butt Association, δηλαδή την «Ένωση σιδερόκωλων αναβατών», α αλλιώς τους «πιο σκληρούς αναβάτες μοτοσυκλέτας του κόσμου». Οι εν λόγω πιστοποιήσεις αφορούν στη διάνυση 1.600 και 2.000 χιλιομέτρων σε λιγότερες από 24 ώρες.

Σημειώστε πως χάρη στην onboard τεχνολογία της μοτοσυκλέτας ο Valerio Boni θα μπορεί να μοιράζεται τη διαδρομή του σε πραγματικό χρόνο με τους φαν της MV Agusta μέσω από το website της εταιρείας.

Θυμίζουμε πως για το 2021, η MV Agusta βελτίωσε την άνεση και την αεροδυναμική προστασία της Turismo Veloce, ενώ παράλληλα βελτιστοποίησαν την απόδοση της ροπής και την κατανάλωση, δημιουργώντας μια κορυφαία τουριστική μοτοσυκλέτα. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 15:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon