.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 16:07

Dakar Enduro Rally 2022 – Τρέξε στην αυθεντική διαδρομή, δίπλα σε αξέχαστες κλασικές Adventure

Μια Αγγλική εταιρεία διοργανώνει ένα ερασιτεχνικό αγώνα ράλι για μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα ακολουθώντας την αυθεντική διαδρομή προς το  Ντακάρ.

Η Bespoke Rallies οργανώνει μια σειρά από περιπετειώδεις εκδρομές ανά τον κόσμο και ανάμεσά τους ξεχωρίζει το Dakar Enduro Rally, το οποίο αναβιώνει το Αφρικανικό σκέλος της αρχικής διαδρομής του Paris-Dakar Rally που έπαιρνε εκκίνηση από το Παρίσι και τερμάτιζε στο Ντακάρ της Σενεγάλης μέσω Μαρόκου, Δυτικής Σαχάρα και Μαυριτανίας.

Το ράλι έχει τη μορφή αγώνα με χρονομετρημένες διαδρομές, ωστόσο οι διοργανωτές του τονίζουν πως έχουν αφήσει έξω τις πολύ απαιτητικές ειδικές, αφήνοντας αρκετή δόση από γιγάντιους αμμόλοφους για να γεμίσει το μυαλό, χωρίς όμως να διώξει τον ερασιτέχνη αναβάτη.

Το Dakar Enduro Rally απευθύνεται σε κοινούς θνητούς, δεν απαιτεί αγωνιστική άδεια, ενώ προσφέρει κάλυψη με μηχανικούς και γιατρούς, τόσο για τις μοτοσυκλέτες όσο και για τα αυτοκίνητα.

Μάλιστα, αναφορικά με την οδηγική εμπειρία που πρέπει να έχει κάποιος για να συμμετάσχει, περιγράφεται ως εξής: “Αν και δεν απαιτείται πρότερη εμπειρία, σίγουρα θα βοηθήσει αν έχετε μιαν ιδέα πώς να αντιμετωπίσετε αμμώδεις και πετρώδεις επιφάνεις. Αν δεν έχετε οδηγήσει ποτέ εκτός δρόμου, υπάρχουν μαθήματα που θα σας βοηθήσουν γι’ αυτή τη διοργάνωση. Θα χρειαστεί επίσης ικανότητα στην τήρηση χρόνου και διάθεση για περιπέτεια.”

Κοινώς, η διοργάνωση απευθύνεται στον μέσο αναβάτη μιας κατάλληλης μοτοσυκλέτας, οι οποίες εδώ χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, άνω ή κάτω των 600 κυβικών εκατοστών.

Ο υποψήφιος θα πρέπει επίσης να έχει προς διάθεση ένα γερό χρηματικό ποσό: οι 5,850 λίρες Αγγλίας αντιστοιχούν σε περίπου €6,800 (με ισοτιμία 8/6/21) και αυτή είναι η τιμή για κράτηση θέσης ως την 1η Σεπτεμβρίου. Μετά αναπροσαρμόζεται στις 6,850 λίρες, ήτοι €8,000. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται κοινό δωμάτιο με άλλους μοτοσυκλετιστές (δεν ξεκαθαρίζει πόσους), ενώ το μονόκλινο είναι εφικτό, με άλλα περίπου €4,300.

Αυτά περιλαμβάνουν τα πάντα του αγώνα, ξενοδοχεία, υποστήριξη, αρκετά φαγητά, αλλά όχι και αναλώσιμα της μοτοσυκλέτας και φυσικά ούτε τη μετακίνηση από το σπίτι ως το σημείο εκκίνησης. Το οποίο δεν είναι το Παρίσι.

Για την ακρίβεια, το ράλι ξεκινά από το Μουσείο Brooklands στην Αγγλία με μια μεγάλη τελετή και κατηφορίζει προς τη Γαλλία χωρίς να περάσει από την πρωτεύουσά της. Ακολουθεί η Ισπανία και πέρασμα στο Μαρόκο για την πρώτη γεύση της αυθεντικής διαδρομής. Ο τερματισμός γίνεται στο Ντακάρ, 20 μέρες μετά την εκκίνηση.

Στον φετινό αγώνα μάλιστα οι διοργανωτές αποκαλύπτουν τη συμμετοχή τεσσάρων μοτοσυκλετών που άφησαν εποχή στα κλασικά χρόνια του Ντακάρ: 1988 Honda Africa Twin, 1989 Yamaha XTZ, 1984 BMW R80 G/S, 1990 Cagiva Elefant 900ie.

Το Dakar Enduro Rally του 2022 ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου 2022 και τερματίζει στις 20 Μαρτίου. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Bespoke Rallies - Dakar Enduro Rally 2022

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon