.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 20 Μαϊος 2021 16:19

Harley-Davidson - Γλίτωσε τον νέο εξοντωτικό φόρο της Ε.Ε. την τελευταία στιγμή!

Η μετοχή της Harley-Davidson εκτινάχθηκε στα ύψη μόλις η εταιρεία ανακοίνωσε πως η Ε.Ε. δεν θα επιβάλλει τελικά έναν νέο εξοντωτικό φόρο εισαγωγής 56% στις μοτοσυκλέτες της.

Θυμίζουμε πως από το 20219, σε συμφωνία με την Ε.Ε., η Harley-Davidson προμηθεύει τους dealer της στην Ευρώπη με συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες που έχουν παραχθεί στα διεθνή εργοστάσια της (σσ. εκτός Ευρώπης και Η.Π.Α., βλ. Ταϊλάνδη), με φόρο BOI (Binding Origin Information) 6%.

Πρόσφατα, η Ε.Ε. είχε ανακοινώσει στην Harley-Davidson, ότι ανακαλεί την συγκεκριμένη συμφωνία από τις 19 Απριλίου 2021, και από τον Ιούνιο του ίδιου έτους όλα τα προϊόντα της Harley-Davidson ανεξαρτήτως από τη χώρα παραγωγής τους, θα φορολογούνταν με 56% φόρο εισαγωγής στην Ε.Ε.!

Όπως φαίνεται η απόφαση της Ε.Ε. είχε να κάνει με έναν άτυπο εμπορικό πόλεμο με τις Η.Π.Α., όπου επί προεδρίας Donald Trump είχαν επιβληθεί αυξήσεις φόρων σε διάφορα ευρωπαϊκά προϊόντα, με την Ένωση να απαντά αντίστοιχα.

Η H-D είχε αντιδράσει οργισμένα στην απόφαση για εξοντωτική φορολόγηση των μοτοσυκλετών της, μιλώντας για μεγάλη αδικία που θα ωφελούσε τους ανταγωνιστές της.

Ευτυχώς, από ότι φαίνεται επικράτησαν τα πιο ψύχραιμα πνεύματα, με αποτέλεσμα να μην αυξήσει τους δασμούς εισαγωγής στη H-D η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ως αποτέλεσμα, η μετοχή της H-D ανέβηκε κατά 8,95%, και η εταιρεία που προσπαθεί να ορθοποδήσει με το σχέδιο αναδιάρθρωσης Hardwire πήρε μια βαθιά ανάσα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon