.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 14:29

Υποχρεωτικό τζάκετ με αερόσακο επεξεργάζεται η Ισπανία – Ηχηρό όχι των μοτοσυκλετιστών

Οι Ισπανικές αρχές εξετάζουν την υποχρεωτική χρήση εξοπλισμού με αερόσακο για τους μοτοσυκλετιστές και η πρώτη σχετική δημοσκόπηση είναι σαφής για την υποδοχή της ιδέας από το κοινό.

Υπό το βολικότατο πέπλο της Οδικής Ασφάλειας, η κυβέρνηση της Ισπανίας μελετά το ενδεχόμενο να κάνει υποχρεωτική τη χρήση μπουφάν η γιλέκου με αερόσακο για όλους τους μοτοσυκλετιστές της χώρας.

Ενόψει αυτού του ενδεχομένου, η ένωση Asociación Mutua Motera (AMM) διοργάνωσε μια δημοσκόπηση για να καταγραφεί η άποψη του μοτοσυκλετιστή επί του θέματος. Και τα αποτελέσματα όχι απλώς μιλούν, μα κραυγάζουν, καθώς σε σύνολο 2,547 συμμετεχόντων το 65.49% δήλωσε κάθετα αντίθετο.

Στα αποτελέσματα της δημοσκόπησης υπάρχει κι ένα θετικό ποσοστό 21.08% που θεωρούν καλή την ιδέα, ενώ άλλο ένα 7.66% βρίσκουν ωφέλιμη την εφαρμογή του μέτρου αλλά όχι στην πόλη, μόνο εκτός αυτής.

Προκύπτει κι ένα 5.46% που δεν καταθέτει άποψη, αλλά στη σούμα αυτό που μένει είναι πως η μεγάλη πλειοψηφία στέκεται αρνητικά ενάντια στον υποχρεωτικό αερόσακο.

Ο πρόεδρος της ΑΜΜ, Juan Manuel Reyes, δήλωσε σχετικά:

“Το πρόβλημα που έχουμε είναι πως, όταν μια Ευρωπαϊκή χώρα νομοθετεί κάτι σχετικό με τους μοτοσυκλετιστές, άλλες ακολουθούν. Αυτό συνέβη με τα γάντια στη Γαλλία. Όταν έγιναν υποχρεωτικά στη γειτονική μας χώρα, η Ισπανική κυβέρνηση έσπευσε να μιμηθεί το μέτρο αμέσως. Γι’ αυτό και πιστεύω πως οποιοδήποτε μέτρο υιοθετείται σε μια χώρα της Ε.Ε. θα πρέπει να παρακολουθείται από όλους τους Ευρωπαίους μοτοσυκλετιστές, γιατί αργά ή γρήγορα είναι πιθανό να επεκταθεί και αλλού.”

Η γνώμη της ΑΜΜ και της FEMA επί του θέματος θεωρεί ωφέλιμη την προτροπή χρήσης τέτοιων μέσων, ωστόσο όχι ως υποχρεωτικό εξοπλισμό, κυρίως λόγω της υψηλής τιμής τους.

Η πραγματικότητα δυστυχώς δικαιώνει τους Ισπανούς μοτοσυκλετιστές, καθώς όλα τα διαθέσιμα τζάκετ ή γιλέκα με αερόσακο είναι αρκετά αλμυρά σε τιμή και πιθανότατα η υποχρεωτική τους εφαρμογή θα διώξει κόσμο από το δίκυκλο.

Ακούγεται ιδιαίτερα υποκριτικό να θέλει μια επίσημη αρχή να επιβάλλει ένα πανάκριβο τεχνολογικό αξεσουάρ στο ευρύ κοινό, την ώρα που ακόμη δεν έχει καταφέρει να προσφέρει μιαν αξιοπρεπή φοροαπαλλαγή σε ανάλογα κομμάτια εξοπλισμού που είναι δια νόμου (και προστίμου) υποχρεωτικά, όπως το κράνος.

Θα ήταν ίσως λίγο πιο εύπεπτο αν πρώτα οι αρχές φρόντιζαν να επενδύσουν σε βελτιώσεις των υποδομών (οδικό δίκτυο, σήμανση, φωτισμός κλπ), μιας και αυτά είναι κρισιμότατα σημεία που επιδρούν σημαντικά στην οδική ασφάλεια όλων και λογικά θα έπρεπε να προηγούνται του εξαναγκασμού του μοτοσυκλετιστή να γίνει πελατάκος κι άλλων πανάκριβων εξαρτημάτων.

Όλα αυτά σε μια Ε.Ε. που επιτρέπει σε έναν 18χρονο να βγει παγανιά νόμιμα με ένα υπεραυτοκίνητο εκατοντάδων ίππων και όποιον πάρει ο Χάρος, αλλά δεν μπορεί να καβαλήσει δίκυκλο άνω των 15 ίππων για το καλό του. Κατά τ’ άλλα κοπτόμεθα για την Οδική Ασφάλεια και καλά…

Πηγή: FEMA

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 14:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon