.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 11:21

KTM, Honda, Piaggio και Yamaha ανακοινώνουν ηλεκτρική συνεργασία

Την ίδρυση μιας Κοινοπραξίας με στόχο την εξέλιξη από κοινού ανταλλάξιμων μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα ανακοίνωσαν οι τέσσερεις εταιρείες.

Η ανάπτυξη της Ηλεκτροκίνησης έχει αρχίσει να μαζεύει φόρα καθώς οδεύουμε προς το σημείο μηδέν, όταν δηλαδή που θα απαγορευτούν ολοκληρωτικά οι πωλήσεις οχημάτων που κινούνται με ορυκτά καύσιμα, στα πλαίσια των μέτρων που γεννήθηκαν από την Κλιματική Συμφωνία του Παρισιού.

Μπορεί ως τότε να μεσολαβεί τουλάχιστον μια δεκαετία, μα είναι πλέον σαφές πως οι μεγάλοι κατασκευαστές έχουν μεινει πολύ πίσω από τις νεοφυείς εταιρείες που ασχολούνται αποκλειστικά με ηλεκτρικά μοντέλα και τη μεγάλη απειλή της Κίνας που αυτή τη στιγμή είναι με μεγάλη διαφορά η παγκόσμια πρωτοπόρος στην Ηλεκτροκίνηση.

Με δεδομένο πως, με τα τρέχοντα δεδομένα, το μεγάλο πρόβλημα των ηλεκτρικών οχημάτων – μικρή αυτονομία, χρονοβόρα φόρτιση – δεν φαίνεται να έχει άμεση και κοντινή λύση, η πρακτική των ανταλλάξιμων μπαταριών φαίνεται ως μονόδρομος. Η ιδέα δεν είναι νέα, καθώς η Gogoro λάνσαρε πρώτη ένα τέτοιο σχέδιο, ακολουθούμενη σύντομα και από την KYMCO και το πρόγραμμα Ionex.

Ωστόσο, για να έχει νόημα ένα δίκτυο όπου θα μπορείς να αφήνεις την άδεια σου μπαταρία για μια γεμάτη σε απειροελάχιστο χρόνο, θα πρέπει να υπάρχει μια κοινή αρχιτεκτονική πάνω στην οποία όλα τα οχήματα θα χρησιμοποιούν συμβατές μπαταρίες. Αν είναι να έχει ο κάθε κατασκευαστής τη δική του τεχνολογία και το δικό του δίκτυο, ο κατακερματισμός δεν θα κάνει ευκολότερη τη ζωή κανενός.

Υπό αυτό το πνεύμα, τέσσερεις μεγάλοι κατασκευαστές συμφώνησαν να ιδρύσουν μια Κοινοπραξία προκειμένου να εξελίξουν από κοινού μια πλατφόρμα ανταλλάξιμων μπαταριών.

Οι ΚΤΜ, Honda, Piaggio και Yamaha με σημερινό δελτίο Τύπου τους (1 Μαρτίου 2021) ανακοινώνουν την υπογραφή τους στο νέο σχήμα, Swappable Batteries Consortium for Motorcycles and Light Electric Vehicles, και καλούν και άλλους κατασκευαστές να μπουν στην ομάδα, εξασφαλίζοντας μια ομοιόμορφη βάση για τα πρώτα βήματα της Ηλεκτροκίνησης.

Στόχος της κοινοπραξίας ορίζεται η κανονικοποίηση (standardizing) των τεχνικών προδιαγραφών του συστήματος ανταλλάξιμων μπαταριών για όλα τα οχήματα των κατηγοριών μοτοποδηλάτων, μοτοσυκλετών, τρίλυκλων και τετράκυκλων.

Οι εργασίες της νέας κοινοπραξίας θα ξεκινήσουν τον Μάιο 2021.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon