.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 17:00

Τέλη κυκλοφορίας 2021 – Καμιά νέα παράταση

Ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραταθεί εκ νέου η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας οχημάτων για το 2021.

Στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη η κυβέρνηση ανακοίνωσε δίμηνη παράταση στην προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας που κανονικά θα έληγε 31 Δεκεμβρίου 2020. Λόγω των ανώμαλων συνθηκών που έχουν επιφέρει τα διαδοχικά περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας covid-19, η προθεσμία αυτή παρατάθηκε ως την τελευταία εργάσιμη μέρα του Φεβρουαρίου.

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου ωστόσο άνοιξε ένας νέος κύκλος αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων για επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και η Αττική, τα οποία θα παραμείνουν σε ισχύ σε όλη τη διάρκεια του δεύτερου μήνα του 2021.

Στην ανάλυση αυτών δεν γίνεται καμιά αναφορά στα τέλη κυκλοφορίας, υπονοώντας πως δεν αλλάζει κάτι στον ισχύοντα προγραμματισμό. Το γεγονός επιβεβαίωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, όπου απέκλεισε νέα παράταση.

Συνεπώς ας έχουμε όλοι υπόψη πως ως καταληκτική ημερομηνία παραμένει η Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021.

Στο ειδοποιητήριο του 2021 (όπως αυτό της κεντρικής φωτογραφίας) συμπεριλαμβάνεται ένας κωδικός QR (πάνω δεξιά γωνία) με τον οποίο η διαδικασία ηλεκτρονικής πληρωμής mobile banking μέσω τηλεφώνου γίνεται πολύ απλή. Ο κώδικας αυτός μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών που διαθέτουν όλα τα καταστήματα τραπεζών.

Τελικός στόχος σε κάθε περίπτωση είναι η αποφυγή προσέλευσης του κοινού σε ταμεία τραπεζών και ΔΟΥ, προσφέροντας μια επιλογή (QR code) που αυτοματοποιεί τη διαδικασία με ένα απλό σκανάρισμα του κώδικα από τη τηλέφωνο – για όσους δεν διευκολύνονται με την παραδοσιακή ηλεκτρονική πληρωμή μέσω του κωδικού αριθμού RF.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon