.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 11:12

Museo Piaggio – Ξανανοίγει το μεγαλύτερο Ιταλικό μουσείο μοτοσυκλέτας

Το μουσείο της Piaggio ανοίγει ξανά τις πύλες του για το κοινό, με τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του covid-19.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2021 το μουσείο που βρίσκεται στην ιστορική έδρα της Piaggio, Pontedera, ανοίγει ξανά για το κοινό, μετά από μεγάλο διάστημα κατά το οποίο παρέμενε κλειστό λόγω της γνωστής πανδημίας.

Η επίσκεψη στο μουσείο μπορεί να γίνει μόνο με ραντεβού – τηλεφωνικά στο +39 0587 27171 – ώστε να εξασφαλιστεί πως δεν θα γίνουν υπερβάσεις στον μέγιστο αριθμό επισκεπτών που μπορούν να είναι ταυτόχρονα στα περίπου 5,500 τετραγωνικά μέτρα του.

Σε κάθε περίπτωση, εκτός της φυσικής επίσκεψης, υπάρχει και η δυνατότητα εικονικής επίσκεψης μέσω ανάλογης online υπηρεσίας στον ιστότοπο του μουσείου: Museopiaggio.it.

Το Μουσείο της Piaggio άνοιξε τις πύλες του το 2000 και ανακαινίστηκε εκτενώς το 2018. Διαθέτει μια συλλογή με περισσότερα από 250 ιστορικά οχήματα των Piaggio, Vespa και Ape, καθώς και των Aprilia, Gilera Moto και Guzzi που επίσης ανήκουν στον Όμιλο Piaggio.

Στους διαδρόμους του θα συναντήσει κανείς μοναδικά δίκυκλα με σπουδαία ιστορία, όπως τη Vespa που πρωταγωνίστησε στην ταινία Roman Holiday, μια κινηματογραφική παρουσία που αποδείχθηκε επιδραστικότατη για τη μετέπειτα ανάπτυξη της Vespa σε θρύλο του lifestyle.

Τα εκθέματα περιλαμβάνουν ακόμη πληθώρα ιστορικών αγωνιστικών μοτοσυκλετών από τις Aprilia, Gilera και Moto Guzzi, με το μοναδικό V8 ανάμεσά τους.

Το Museo Piaggio είναι το μεγαλύτερο μοτοσυκλετιστικό μουσείο της Ιταλίας και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, ενώ εκεί φιλοξενείται και το περίφημο αρχείο Piaggio Historical Archives – μια από τις πληρέστερες καταγραφές της βιομηχανικής ιστορίας της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon