.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 11:22

StoreDot - Έβγαλε σε περιορισμένη παραγωγή πρωτότυπη μπαταρία Li-ion που φορτίζει σε 5 λεπτά!

Στις 19/1/2021, η ισραηλινή εταιρεία StoreDot έβγαλε σε περιορισμένη παραγωγή μια πρωτότυπη μπαταρία ιόντων λιθίου που φορτίζει σε μόλις… ΠΕΝΤΕ λεπτά, υποσχόμενη πως σύντομα οι μεγάλοι χρόνοι φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων θα αποτελούν κακή ανάμνηση!

Η StoreDot είναι πρωτοπόρα στην τεχνολογία μπαταριών ταχείας φόρτισης (XFC), και στόχο έχει να εκμηδενίσει τον χρόνο φόρτισης που κάνει δύσχρηστα τα ηλεκτρικά οχήματα.

Τον Ιούλιο του 2019 είχε παρουσιάσει σε επίδειξη την μπαταρία ενός ηλεκτρικού scooter να φορτίζει από το 15% στο 100% σε 5 λεπτά, ενώ τώρα προχωρά στην περιορισμένη παραγωγή αυτής της μπαταρίας!

Η StoreDot θα παράγει τις μπαταρίες της για μια πλειάδα χρήσεων, όπως είναι για drone, smartphones, και ηλεκτρικά οχήματα, ενώ η πρώτη φουρνιά θα διατεθεί σε κατασκευαστές οχημάτων, ηλεκτρονικών αγαθών και μπαταριών, ώστε να πειστούν για τους ισχυρισμούς της ισραηλινής εταιρείας.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο της Store Dot που θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, η εταιρεία κατασκεύασε από την αρχή την μπαταρία ιόντων λιθίου, με διαφορετικές μεθόδους ώστε να πετύχει τους εξωπραγματικούς χρόνους φόρτισης, δίχως να υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης κατά τη φόρτιση.

Τα πρώτα δείγματα παρήχθησαν από τον στρατηγικό συνεργάτη της Storedot, την κινεζική EVE Energy Co, ενώ οι προηγμένες μπαταρίες StoreDot XFC μπορούν να παραχθούν στις ήδη υπάρχουσες γραμμές παραγωγής συμβατικών μπαταριών ιόντων λιθίου!

Ο Dr. Doron Myersdorf, CEO της StoreDot, αναφέρει πως: “Βρεθήκαμε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας, που είναι να κάνουμε πραγματικότητα το όραμα μας για 5λεπτη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων. Η ομάδα των επιστημόνων μας ξεπέρασε τις προκλήσεις των XFC, που περιλαμβάνουν την ασφάλεια, τον κύκλο ζωής κ.α., με πρωτοποριακές μεθόδους και υλικά. Θα συνεχίσουμε με την παρουσίαση της δεύτερη γενιάς της πρωτότυπης μπαταρίας μας για ηλεκτρικά οχήματα, αργότερα μέσα στο 2021.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon