.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 15:04

Ducati - Έκλεισε το 2020 με ισχυρή ανάκαμψη και τον Παγκόσμιο Τίτλο Κατασκευαστών στο MotoGP

Παρά τη δύσκολη παγκόσμια κατάσταση και την επτά εβδομάδων διακοπή της παραγωγής λόγω της πανδημίας, μάλιστα στη θεωρούμενη περίοδο αιχμής της σεζόν, η Ducati Motor Holding ολοκλήρωσε το 2020 με ρεκόρ πωλήσεων στο δεύτερο μισό του έτους. [Δελτίο Τύπου]

Οι πωλήσεις συνολικά 48.042 μοτοσυκλετών το διάστημα Ιούλιου – Δεκεμβρίου, περιόρισαν την αναπόφευκτη μείωση πωλήσεων την περασμένη χρονιά για τη Ducati – σε σχέση με το 2019 – στο -9,7%. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα εάν ληφθεί υπ’ όψιν ο αντίκτυπος της πανδημίας και το αναγκαστικό κλείσιμο του εργοστασίου της Ducati, μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου.

Η φάση ανάπτυξης στη οποία βρίσκεται η μάρκα τα τελευταία χρόνια στην Κίνα συνεχίζεται, με 4.041 μοτοσυκλέτες (+ 26%) να πωλούνται το 2020, κάτι που καθιστά την αχανή χώρα της Ασίας την τέταρτη μεγαλύτερη αγορά για την εταιρεία με έδρα το Borgo Panigale. Αύξηση των πωλήσεων σε σύγκριση με το 2019 σημειώθηκε επίσης στη Γερμανία, με 5.490 μονάδες (+ 6.7%) και στην Ελβετία (+ 11.1%). Η Ιταλία παρέμεινε η πρώτη αγορά στον κόσμο για τη Ducati, με 7.100 μοτοσυκλέτες.

«Το 2020 ήταν μια ποικιλοτρόπως περίπλοκη χρονιά και μια εντελώς νέα πρόκληση για όλο τον κόσμο. Αναπόφευκτα, τελείωσε με διαφορετικό τρόπο από ό, τι θα θέλαμε, αλλά η Ducati κατάφερε να αξιοποιήσει στο έπακρο την αναπτυξιακή τάση που χαρακτηρίζει τον κόσμο των δύο τροχών από τον Ιούνιο, επιτυγχάνοντας ένα εξαιρετικό δεύτερο εξάμηνο, με τελικό αποτέλεσμα πολύ καλύτερο από ό, τι προβλέπαμε τον Μάρτιο. Επαναπροσδιορίζοντας τις μεθόδους εργασίας και τις διαδικασίες μας, καταφέραμε να διατηρήσουμε την ασφάλεια των υπαλλήλων μας, να μείνουμε κοντά στους θαυμαστές μας και να εδραιώσουμε τη μάρκα Ducati παγκοσμίως, με ανάπτυξη σε ορισμένες αγορές όπως η Κίνα. Κερδίσαμε επίσης τον Παγκόσμιο Τίτλο Κατασκευαστών στο MotoGP, για δεύτερη φορά στην ιστορία μας», δήλωσε ο Claudio Domenicali, Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati.

Παρά την παγκόσμια κατάσταση, το 2020 χαρακτηρίστηκε για τη Ducati φυσικά από την κατάκτηση του Παγκόσμιου Τίτλου Κατασκευαστών στο MotoGP, αλλά και τη συνέχιση της διαδικασίας ενίσχυσης του δικτύου πωλήσεων, το άνοιγμα της νέας αυστραλιανής θυγατρικής και την έναρξη της άπαξ παραγωγής περιορισμένων σειρών όπως η Superleggera V4 και η Diavel 1260 Lamborghini.

Η Streetfighter V4 ήταν το μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις το 2020 με 5.730 μονάδες, ενώ η Ducati Scrambler ήταν η αντίστοιχη best-selling οικογένεια με 9.265 μοτοσυκλέτες. Το “Land of Joy” σηματοδότησε την επιστροφή στην αληθινή ουσία της μοτοσυκλέτας, εξασφαλίζοντας προσβασιμότητα στον κόσμο των δύο τροχών και διασκέδαση, με απόλυτη ασφάλεια.

«Η εξαιρετική επίδοση στο δεύτερο μισό του 2020 επέτρεψε στη Ducati να ανακτήσει μέρος της απώλειας των πρώτων μηνών του έτους. Η εταιρεία επιβεβαίωσε την αναπτυξιακή της τάση στην Κίνα, τη Γερμανία και την Ελβετία, καταγράφοντας καλύτερα νούμερα από ό,τι το 2019», πρόσθεσε ο Francesco Milicia, Αντιπρόεδρος και Διευθυντής Παγκόσμιων Πωλήσεων Ducati. «Το 2020, η Ducati επέδειξε την υποστήριξή της στο δίκτυο πωλήσεων της μάρκας σε όλο τον κόσμο, αναπτύσσοντας το πρόγραμμα Ducati Cares, το οποίο επέτρεψε στους Ducatisti να μπορούν να επιστρέψουν στους αντιπροσώπους της μάρκας με απόλυτη ασφάλεια ή να αλληλοεπιδρούν ψηφιακά για να κλείσουν ραντεβού ή να αξιολογήσουν την αγορά μοτοσυκλέτας από απόσταση», πρόσθεσε.

Η θετική τάση που διακρίνεται στο τέλος του 2020 επιτρέπει στη Ducati να αντικρύζει το μέλλον με αισιοδοξία και σιγουριά. Για το 2021, η γκάμα προϊόντων είναι πιο ολοκληρωμένη από ποτέ και το ενδιαφέρον των απανταχού Ducatisti έχει ήδη εκφραστεί άμεσα, σε ένα χαρτοφυλάκιο παραγγελιών που είναι το μεγαλύτερο που έχει παρατηρηθεί ποτέ, για τη μάρκα, στις αρχές του έτους. Οι πρώτες παραδόσεις Multistrada V4, της πρώτης μοτοσυκλέτας στον κόσμο με μπροστινό και οπίσθιο ραντάρ έχουν ήδη ξεκινήσει και, κατά τους επόμενους μήνες, οι άλλες νέες μοτοσυκλέτες του 2021 θα είναι διαθέσιμες στο δίκτυο της Ducati, συμπεριλαμβανομένων των Panigale V4 SP, SuperSport 950, Monster και Ducati Scrambler Night Shift.

«Ξεκινάμε το 2021 με τη βεβαιότητα ότι έχουμε μια ολοένα και πιο ολοκληρωμένη γκάμα, που είναι σχεδιασμένη να καλύψει τις ανάγκες διαφορετικών τύπων μοτοσυκλετιστών. Προσφέρουμε μοντέλα όπως η νέα Multistrada V4, η οποία με την τεχνολογία της σηματοδοτεί ένα νέο ορόσημο για τον κόσμο των δύο τροχών, ή η Monster, η οποία αντιπροσωπεύει όλη την ουσία της Ducati σε πιο συμπαγή, ουσιαστική και ελαφρύτερη μορφή, για ατέλειωτη ευχαρίστηση καθημερινά. Ακόμη και η επερχόμενη αγωνιστική σεζόν θα μας βρει να συμμετέχουμε με μια ομάδα νέων και ταλαντούχων αναβατών, που μας βοηθούν να κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία και συνεχές πάθος για βελτίωση», κατέληξε ο Claudio Domenicali.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 15:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon