.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021 10:34

KTM - Ετοιμάζει δικό της Adaptive Cruise Control; Και τί μοντέλο είναι αυτό στην πατέντα;

Μια πατέντα, χίλιες ερωτήσεις. Η ΚΤΜ χρησιμοποιεί ένα σκίτσο μιας μικρής μοτοσυκλέτας που θυμίζει 390 Duke, που θα μπορούσε να είναι το επερχόμενο 390 SMC, που, που… και τι μας δείχνει η πατέντα; Ένα σύστημα Adaptive Cruise Control με ραντάρ, πιθανώς κατασκευής των ίδιων των Αυστριακών.

Θα φύγει από την ομπρέλα της Bosch όσον αφορά στο σύστημα Adaptive Cruise Control η KTM; Θα δημιουργήσει το δικό της; Έχει τη δυνατότητα να το κάνει και να παρουσιάσει κάτι ανταγωνιστικό; Θα έβαζε ραντάρ και ACC σε μικρά μοντέλα όπως η επερχόμενη γκάμα των μονοκύλινδρων 390 ή των δικύλινδρων 490 ή απλώς το σκίτσο του μοντέλου είναι τυχαίο;

Ερωτήσεις που εξάπτουν το ενδιαφέρον, όμως για την ώρα συνοδεύονται από ελάχιστες απαντήσεις.

Στην πατέντα πάντως του ACC, η ΚΤΜ αναφέρεται σε τουλάχιστον δύο αισθητήρες, με τον ένα στον προβολέα μπροστά, που θα υπολογίζει την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και θα προειδοποιεί τον αναβάτη αν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σύστημα που δοκιμάζει η ΚΤΜ προειδοποιεί τον αναβάτη και για κίνδυνο σύγκρουσης από πίσω, αλλά και από τα πλάγια.

Θυμίζουμε πως για την ώρα, BMW, Ducati και KTM έχουν εμπιστευθεί τη Bosch για τις πρώτες μοτοσυκλέτες παραγωγής με ACC, όμως αυτό θα μπορούσε να αλλάξει τα επόμενα χρόνια, με περισσότερες εταιρείες να επενδύουν στα νέα συστήματα ασφαλείας που εισέρχονται στον χώρο των 2 τροχών.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon