.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020 13:49

Πέντε υποψήφιοι ανάδοχοι για το Flyover της Θεσσαλονίκης

[Δελτιο Τύπου υπουργείου Μεταφορών]

Η εσωτερική περιφερειακή οδός της Θεσσαλονίκης πρόκειται να αναβαθμιστεί σημαντικά και η διαδικασία της επιλογής αναδόχου εξελίσσεται.

Στις 8 Δεκεμβρίου 2020 ολοκληρώθηκε η υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο: «Αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης με Σ.Δ.Ι.Τ. (*)», το γνωστό ως «Flyover», προϋπολογισμού 370 εκ. €.

(*) Σ.Δ.Ι.Τ. σημαίνει Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα

Οι πέντε διαγωνιζόμενοι, που υπέβαλαν εκδήλωση ενδιαφέροντος για το έργο είναι:

- ΑΒΑΞ Α.Ε.
- ΓΕΚ- ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
- ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
- ΙΝΤΡΑΚΑΤ
- ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. - INTERTOLL EUROPE ZRt

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών από την Επιτροπή Διαγωνισμού, η οποία θα εξετάσει την πληρότητα αυτών για να ακολουθήσει η επόμενη φάση του διαγωνισμού με την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021.

Η Νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης, θα είναι ένας νέος, υπερσύγχρονος εναέριος αυτοκινητόδρομος, που θα εξασφαλίσει οριστική λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης, θα κάνει τις μετακινήσεις πολύ πιο γρήγορες, οικονομικές και πιο ασφαλείς και ευκολότερη την πρόσβαση από τη μία άκρη της πόλης στην άλλη με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

Tο έργο της αναβάθμισης περιλαμβάνει τα εξής:

• Την κατασκευή μιας Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (ΥΤΛ, το λεγόμενο Flyover), μήκους περίπου 9.5 χιλιομέτρων, τέσσερα εκ των οποίων σε συνεχή γέφυρα, με τέσσερεις λωρίδες, δύο συν λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ), ανά κατεύθυνση.

• Το Flyover με 13 χιλιόμετρα έργου, 9 ανισόπεδους κόμβους, 4 χιλιόμετρα συνεχόμενης γέφυρας Flyover, 8 νέες γέφυρες και 3 νέες σήραγγες.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή του έργου.

Πηγή: Υ.Μ.Ε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon