.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 09:28

Piaggio - Πατέντα τύπου courtesy light που θα φωτίζει κάτω από το δίκυκλο

Το Piaggio Group κατέθεσε πατέντες για ένα σύστημα με το οποίο μια δέσμη φωτός θα φωτίζει το έδαφος το βράδυ, ώστε να μπορείτε να διαλέξετε καλύτερα πού θα κατεβάσετε το σταντ, ή πού θα πατήσετε.

Η λύση αυτή θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη αν το έδαφος δεν είναι επίπεδο, αν υπάρχουν τρύπες, φρεάτια ή χώμα, καταστάσεις που θα μπορούσαν να μεταφραστούν σε πτώση της μοτοσυκλέτας ή του scooter, από κακά στηριγμένο σταντ. Επίσης μπορεί να σας βοηθήσει να μη βάλετε κάτω το πόδι σας μέσα σε λακκούβα με νερό, κλπ.

Στην πατέντα βλέπουμε μια φωτεινή δέσμη να φωτίζει το έδαφος κάτω από το όχημα στο μπροστινό μέρος, ενώ ένα δεύτερο φως θα μπορούσε να φωτίζει ακριβώς κάτω από το σταντ.

Η πατέντα κάνει λόγο για αυτόματο έλεγχο του συστήματος, το οποίο θα ενεργοποιείται όταν η ταχύτητα του οχήματος θα πέφτει κάτω από τα 10 ή τα 5 χλμ/ώρα, σε συνδυασμό με αισθητήρα φωτός ώστε να μην ανάβουν τα φώτα τη μέρα.

Τέλος, τα βοηθητικά αυτά φώτα θα μπορούν να ενεργοποιηθούν από μακριά, ενώ θα μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να κλείνουν μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 09:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon